keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Mitä tapahtui luffalle?

Tänä kesänä oli miun toinen yritys kasvattaa pesusieni. Oikeestaan taisin pistää kolme taimea. Ne lähti hyvin kasvamaan. Taisin laittaa ne jo tammikuussa. Toukokuun lopulla tai kesäkuun alkupuolella siirsin ne kasvihuoneeseen. Yks niistä kasvoi ihan valtavaks, muutamissa päivissä kattoon saakka ja luikerteli pitkin kasvihuonetta - koko kesän. Yhtään kukkaa ei vaan näkynyt. Latvakin leikattiin, jos se innostuis sit kukkimaan. Ja niin se jossain vaiheessa sit innostukin siellä ylhäällä katon rajassa, en ees huomannu sitä aluks. Sit siellä olikin yhtäkkiä semmonen miun ranteen paksunen kurkku.

Aika komiat lehet luffalla.
Lueskelin netistä ohjeita, et miten ja millon tuo kerätään ja mitä sille pitää tehä, et saan siitä pesusienen. Monessa paikassa sanottiin, et sen pitää kuivua ruskeaks ennen kuin se kerätään. Mie ajattelin antaa sen kuivua vähän. Sit se näytti jo vähän pahalta. Ennen kuin se oli kokonaan ruskea, kävin kuitenkin irrottamassa sen ja leikkasin huonon osan pois. Sisusta kyllä näytti ihan luffalta, mut miulla ei ollu mitään käsitystä, mitä ois pitäny tehä. Jossain ohjeessa sitä neuvottiin suihkuttamaan paineella, jossain liottamaan veessä, jossain hakkaamaan ns. hedelmälihat pois. Mie kokeilin tietysti kaikkia ja mitäs siitä seuras. No orgaanista sisältöä kompostiin, tietenkin. Ei tullu pesusientä, mut kompostin täytettä kyllä. Jännittää jo ens kesäinen yritys. Eiks se niin menny, et kolmas kerta toden sanoo?

Ja niin, luffa tuoksuu ihan kurkulle.

tiistai 3. syyskuuta 2013

240 sivua inspiraatiota!

Tilasin viime viikon alussa hiljattain ilmestyneen Anne-Marie Faiolan saippuakirjan Soap Crafting. Tänään se vihdoin saapui. Hieman tuntuu syysflunssa koputtelevan oveen mein perheessä, mut ihkauuden saippuakirjan ääressä onkin mukavampi sairastaa kuin ilman :) .




Ja viime viikonloppuna oli Käsityökortteli Kampissa. Oli todella mukava päivä ja kiitokset tätä kautta kaikille siellä poikenneille :) !