maanantai 22. lokakuuta 2012

Askel ekompaan

Se on se palmuöljy. Se on tosi hyvä öljy saippuantekoon: se antaa kovuutta saippualle, vaahtoakin hieman ja on paljon ystävällisempi iholle kuin esimerkiksi kookos (joka kyllä muuten on myös huippuhyvä saippuaöljy). Siinä on vaan muutama huono puoli: mie oon tilannu sen käytännössä aina ulkomailta, koska sieltä saan varmasti "kestävää" palmuöljyä (ks. Roundtable on Sustainable Palm Oil) ja vaikka se onkin kestävää, niin sitä silti käytetään maailmassa liikaa - niin, ja se ulkomailta tilaaminen (käytännössä mie kuitenkin tilaan arviolta 80 % raaka-aineista ulkomailta, mut ei nuo raaka-aineet kuitenkaan koskaan lopu samaan aikaan ja sit pitää laittaa yhen aineen takia uutta tilausta). Yhen saippuantekijän kääntyminen ei maailmaa pelasta, mut ainakin voin sen verran tehdä omalta osaltani.

Jaa-a. Jos palmuöljy on pois pelistä, niin mitäs sen tilalle sitten? Mielellään jotain ekologista, kotimaista, ehkä jopa paikallista. Mie oon tässä hetken testaillut rypsiöljyä, kylmäpuristettua ja kotimaista. Se on osoittautunut oikein toimivaks saippuoissa ja koska on mahdollista, niin ajattelin ottaa sitä käyttööni luomulaatuisena. Ihan jokaiseen saippuaan en ehkä värin takia sitä laita (esimerkiksi Hedelmätarha voisi näyttää hieman toiselta rypsiöljyyn tehtynä), mutta esimerkiksi Mehtä-saippuoihin se sopisi jo ajatuksenkin puolesta. Ajattelin joskus, että miulla on pitkä matka siihen, että pääsen käyttämään luomulaatuisia öljyjä saippuoissa, mut nytpä saan luomusisältöä saippuoihin!

Isot tilaukset on pitänyt miuta kiireisenä, mut teen kaikkeni saadakseni tuotteita lisää kauppaan asti ja yritän jossain välissä kehittää uuttakin :) .

Muistakaahan käyä osallistumassa arvontaan joko Facebookissa tai laittamalla postia nimellä varustettuna osoitteeseen saippuat@vuotar.fi!

Kuva stock.xchng / vikush

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti