maanantai 8. huhtikuuta 2013

Luonnollista tuoksua

Miul on ollu viime aikoina niin sata ja yks rautaa tules, et en oo kauheest ehtiny kirjottaa - ja toisaalta pää niin tyhjä, et en varmaa ois keksiny mitää kirjotettavaakaa. Mut kyl tää tästä. Muutama edellinen viikko meni leipoessa saippuoita Lappeenrannan markkinoille, sit sairastin yhen viikon, yhtenä tein nestesaippuaa ja viime viikko meni esikoisten synttäreitä järjestellessä ja kasveja kouliessa ja uusia laittaessa.

Vein perjantaina laatikollisen saippuoita ja muuta mukavaa Riihimäen Pompotiin. Pompoti on mukava pieni kahvila ja kauppa Riksun keskustassa, ihan aseman lähellä. Suosittelen piipahtamaan!

Tänään Fedex kuletti miulle taas laatikollisen tarvikkeita ja mie luulen, et mie oon vihdoin löytäny SEN tuoksun, jota mie haluan käyttää noihin voiteisiin yms. Ihanan mieto ja kevyt ja mikä parasta, täysin luonnollinen ja sopii luonnonkosmetiikan kriteereihin. Miulle tuli muutamakin erilainen luonnontuoksu testiin, mut tää yks oli ylitse muiden. Tuoksuttomia versioita aion kyllä pitää myös.

Kuvituksena nestesaippuaa liukenemassa kaheksan litran kattilassa. Tähän erään sain sen miellyttävän pehmeän tunnun, mikä on palasaippuoissakin, mut sen miellyttävän tunnun aiheuttava ainesosa - karitevoi - tekee nestesaippuasta ei-niin-kirkasta, vaikka käytin vain noin puolet siitä määrästä, mitä käytän palasaippuassa. Tässä tosin tää ei ollu vielä seissytkään kuin päivän tms. Miul ois tarkotus laittaa näitä aidoista rasvoista keitettyjä nestesaippuoita verkkokauppaan... Ihan  pian!


5 kommenttia:

 1. En ole vielä inostunut kokeilemaan, mutta eikö nestesaippuan tekeminen ole kauhean iso homma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, se on iso homma ja tuotakin tehessä aktiivista (?) työaikaa meni muutama ilta (tai ensimmäisenä iltana sulatukset ja lyhyet keitot ja sekotukset, seuraavana iltana monen tunnin keitto, testailut, laimennus - oikeestaan jätin laimentumaan yöks - sit seuraavana päivänä lisäaineet - suola, tuoksut, säilöntäaine - sitten seisotus viikon ja lopuks pullotus...). Toki lasken aktiiviseks myös sen, kun keittelin tuota useemman tunnin putkeen ja kävin puolen tunnin välein sekottamassa. Ite en varsinaisesti oo vielä tottunu tuota nestesaippuaa esim. suihkussa käyttämään, mut tuo on ihan lyömätöntä huushollin hoidossa mm. tiski- ja yleispesuaineena (oikeestaan ne miun edelliset erät oli vielä parempia, kun oli enemmän kookosta) :) .

   Poista
  2. Yleispesuaineena voisin minäkin käyttää, mutta olen jo niin tottunut palasaippuaan että töissä ihan pännii käyttää jotain neste"saippuaa" jossa ei ole mitään muuta kun ihoa kuivattavia aineita. Mietin jo että otanko oman saippuan mukaan :D

   Poista
  3. Tää nestesaippua on siis ihan oikeeta saippuaa eli saippuoitumisreaktion avulla lipeästä ja rasvoista keitettyä - eli ainesosaluettelon rasvat alkaa potassium :) . Tuntuma on ihan eri ku tensideillä (SLS, SLSa, SCS, yms.) tehdyssä "nestesaippuoissa".

   Poista
  4. Juu, sitä oikeata nestesaippuaa tarkoitinkin, eikä sitä kummalista litkua jota on töissä. Kaliumhydroksia en ole vaan ihan etsimättä löytänyt :)

   Poista