perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kosmetiikan eräpäivä lähestyyOon tainnu siitä jo kirjottaakin, et EU:n uuden kosmetiikkadirektiivin siirtymäajan loppu häämöttää. Uusi lainsäädäntö astuu virallisesti ja kokonaan voimaan 11. heinäkuuta ja kosmetiikan valmistajalle ja ylipäätään kosmetiikan parissa työskenteleville se ei ole mikään pieni juttu. Kaikki vanhan turvallisuusarvioinnin mukaiset tuotteet eivät tuon päivämäärän jälkeen valmistettuina vastaa uusia vaatimuksia, koska itse turvallisuusarvioinnit muuttuvat (huom. tuota "eräpäivää" ennen valmistetut tuotteet toki ovat päteviä myöhemminkin) ja jokainen tuote pitää lisätä ennen markkinoille päästämistä EU:n uuteen kosmeettisten tuotteiden ilmoitusjärjestelmään. Sinne pitää ilmoittaa myös EU:n ulkopuolelta ensimmäistä kertaa EU:n alueelle saapuvat tuotteet.

Mie lähetin turvallisuusarviointini päivitettäviks huhtikuun lopulla. Luulen, että kaikki Euroopan turvallisuusarvioitsijat ovat hyvin kiireisiä ja niinpä miekin ootin turvallisuusarviointien päivittämistä eiliseen saakka. Edellisten, yhteensä ehkä 30 sivun mittaisten, turvallisuusarviointien sijaan sain iltapuhteiksi luettavaksi 643 sivua päivitettyjä turvallisuusarvioita (ja tuossa ei ole näpyttelyvirhe, vaan ihan oikeasti kuusisataaneljäkymmentäkolme sivua!). Huh!

Nuo uudet turvallisuusarvioinnit ei vastaa ihan täysin miun nykyisiä arviointeja ja joudun ilmeisesti oottelemaan kuukauden tai pari, että saan arvioinnin Pehkon osalta kohdalleen, mut tarkotus on nyt sit tehtailla Pehkoja varastoon niin paljon, et pitäis riittää päivitykseen asti. Saanen jokusen satsin tehä.

Pehkon lisäks miulla on uusien arviointien myötä toinenkin tuote, joka vaatii joko päivitystä arviointiin tai uudelleen formulointia. Oikeestaan siinä on monta tuotetta, nimittäin kaikki huulivoiteet. Huulivoiteet on ollu tosi suosittuja ja tykättyjä - siinä mielessä en haluais reseptiin kajota. Mut mie muistan, et mein yläasteen kuviksen maikan seinällä oli juliste, jossa luki "Kriisissä on kasvun mahdollisuus". Eihän tää nyt varsinaisesti mikään kriisi oo, mut mie luulen, et tää tilaisuus tekee nyt miusta varkaan ja mie teen reseptiin pienen muutoksen. Ihan pienen, mut mie luulen, et se tekee miun huulivoiteista entistä parempia. Mie hakenen vapaaehtosia testaamaan lähiaikoina, joten pysykää kuulolla ;) !

1 kommentti: