tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kesä puolessa

Niin se kesä vain menee - yhtäkkiä ollaan jo puolessa välissä. Tai lähes.

Miun on täs jo kolmena iltana taas pitäny blogata, mut toissailtana tuli *jokin* este ja eilen, kun vihdoin käynnistin koneen ja asennoiduin siihen henkisesti, niin eihän se kone lähtenyt päälle. Tuo miun rakas, vanha läppäri on jo alkuvuodesta - vai peräti viime vuoden puolelta? - kiukutellut kosahtamaisillaan olevasta kovalevystä, mut sinnikkäästi jaksanut kuukausitolkulla sen jälkeen (kun mie en varotuksista huolimatta oo tehnyt sille mitään). Siitä on myös irronnut kuopuksen käsittelyssä näppäimiä, mm. NumLock, nuoli ylöspäin, 7 sekä ehkä hankalin kaikista: välilyönti. Mie oon miettiny sen korjauttamista, mut sit venyttäny ja venyttäny. K kysyi muistaakseni jossain vaiheessa näppäimistön korjaukselle hintaa ja jotain 100 ja 150 euron väliltä tarjosivat. Pikasella googletuksella kovalevyn vaihto olisi *jossain* 45 euroa ja siihen varmasti uusi kovalevy lisäksi, ensi yrittämällä hintaa 80 euroa. Eli helposti 250 euroa koko setti. Mie oon kolme kertaa eläissäni kurkannu läppärin sisälle: ekan kerran jälkeen se "kuoli", toisella ja kolmannella kerralla sattuneesta syystä kyseessä oli eri läppäri (tuo miun rakas, vanha) ja se sinnitteli yhä hengissä imuroinnin jälkeen. Ite en uskalla noita alkaa yrittämään, vaik eihän siinä oo mitään muuta menetettävää kuin lisäosien hinta, mut riski on ehkä liian suuri.

Eilen sit käytiin illalla hakemassa miulle uus läppäri. Edellinen oli Acer Aspire 7540G. HP oli sitä ennen ja se sai olla viimenen HP. Nyt tuli Acer Aspire V3 731. Tässä on Windows 8 ja oon vähän ihmeissäni tän kanssa. Ehkä meistä vielä tulee kaverit.

Miul oli täs yhtenä iltana tarkotus tehä jotain tiettyä saippuaa. Mut eiks mitä, miulta puuttu YKS GRAMMA punasta rautaoksidia, et oisin saanu tehtyä sitä, mitä oli tarkotus. Jos ois ollu kyse jostain muusta raaka-aineesta, tuoksusta, rasvasta tai toisesta väristä, niin se ei ois ollu niin sen yhen gramman nuukaa, mut tässä saippuassa se oli kriittinen puuttuva gramma. Miulla ei oo tapana päästää näitä ees loppumaan, mut olin ilmeisesti kattonut yhestä mica-pussista, et se oli rautaoksidia, niin en sitä edelliseen tilaukseen tajunnut lisätä. Nyt sit laitoin Saippuapajalle tilauksen, jos se tulis sieltä vähän nopeemmin kuin ulkomailta.

No, kun miulla oli siis jo lipeet jäähtymässä ja rasvat sulia, kun huomasin tän gramman puutteen, niin jotainhan miun oli siitä sitten pakko tehä. Tää saippua sai tekovaiheessa "hieman" ruman nimen miun saippuajärjestelmään, en tohi sitä ees täällä kertoa. Päivitetty turvallisuusarviointi toi kuitenkin vähän ekstrakivaa tuotteiden formulointiin, joten ajattelin sit tässä kokeilla muutamaa miulle uutta juttua, mm. santelipuujauhetta, glitteriä, natriumlaktaattia ja uutta appelsiini-karpalotuoksuöljyä.

Tää kuva tulee tänne nyt suoraan kamerasta kokoa tai muuta muuttamatta, kun en ihan vielä niin hanskaa tätä uutta Winkkaria. Siis tämmösiä tuli niistä saippuoista, jotka sai järjestelmään ruman nimen. Oikeestaan miusta ne näyttää ihan kivalta. Tuoksu on saippuassa huomattavasti parempi kuin pullossa. Ei se nyt kauheen aidolle karpalolle ja appelsiinille tuoksu ja vaikka tuoksu onkin ihan ok, niin miusta se on vähän liian "markettimainen", jotta ottaisin omiin valikoimiin. Värinä semmosta keltasen rautaoksidin ja punasaven sekotusta, vaaleenpunasta savea, värjäämätöntä sekä sitä santelipuujauheella värjättyä. Päällä hitunen glitteriä.

2 kommenttia:

  1. Aivan tosi upean näköisiä saippoita! Minä olen ihan unohtanut santelipuujauheen. Sitä taitaa olla aika iso pussillinen tuolla laatikon perukoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ! Tosi punaselta tuo santelipuujauhe näytti siinä taikinassa alkuun, mut "rauhottu" kuivuessa.

      Poista