torstai 2. tammikuuta 2014

Mahtavaa tätä vuotta!

Blogi on ollut taas hiljainen - käytännössä olen kirjoittanut blogiini yleensä myöhään illalla tai yöllä ja viime aikoina olen mennyt aikaisin nukkumaan, niin on blogin päivittämisetkin jääneet. Nyt päätin poiketa tavoistani ja kirjoittaa päivällä. Pikkaisen poikatrion Star Wars -höpötykset häiritsee kirjoittamista, mut yritän kuitenkin :) .

Verkkokaupassa on muutoksia postikuluissa - kiitos Itellan, joka nosti taas postikulujen hintoja. Käytännössä tämä näkyy niin, että ainakin toistakseksi poistin  monta postikululuokkaa käytöstä ja jätin jäljelle vain Itellan pienlähetyksen, joka on käytössä alle kahden kilon kirjeeseen mahtuvissa toimituksissa (eli  huulirasvat ja palasaippuat lukuunottamatta suolasaippuoita), ja Smartpostin. Alle kilo pienlähetyksenä kulkee kahdella ja puolella eurolla ja alle kaksi kiloa viidellä eurolla ja toimitusaika on 1 - 3 arkipäivää. Smartpost-toimitus on kuusi euroa. Nää toimituskulut aiheuttaa miulle aina harmaita hiuksia, kun aina kun ne saa jotenkin kuntoon, niin Itella tekee jotain muutoksia: muuttaa hintoja tai poistaa alvit. Nythän toimituskulujen pitää sisältää arvonlisävero, niin käytännössä lisään sen suoraan Itellan hintaan ja pyöristän sopivaan tasalukuun.

Tein vuodenvaihteen inventaarion ja löysin muutaman kypsän suolasaippuan vielä varastosta. Ne on verkkokaupassa nyt tilattavissa ja lisää on kypsymässä koko ajan. Yritän lähiaikoina saada suolasaippuoita tehtyä myös kirjeeseen mahtuvina, niin on mukavampi sitten pienemmillä kuluilla postitellakin. Verkkokaupasta saippuat on aika finaalissa, mutta lisää on kypsymässä ja tulee kypsymään koko ajan, mm. Pehkot laitan ennakkotilaukseen ihan lähiaikoina. Myös uusi tuoteryhmä on tulossa, kun vain saan tuotekuvia, ihan kokeilumielessä toisen valmistamina, mutta jos näistä innostutaan, niin alan sitten valmistamaan näitä itse. Saippuapusseja on myös tulossa virkattuina. Nyt verkkokaupassa olevat saippuapussit ovat hieman aiempaa pienempiä, joten esimerkiksi Hedelmätarha-saippua pitää leikata kahtia, jos sellaisen haluaa siihen mahduttaa. Virkattuihin pusseihin mahtunee kokonaisena.

Pehkoja muoteissa.

Kurkistus helmikuulle ;)

7 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä nuo sydänsaippuat! Onko ylemmässä kuvassa olevat putkimuotit pvc-putkea? Olen itsekin harkinnut sellaisen hankkimista, mutta en ole saanut vain aikaiseksi...Hyvää alkanutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Brambleberryn "column" muotti jalustalla - tilasin keväällä :) . Mukavaa vuodenalkua sinnekin!

   Poista
  2. Wow, ihmettelinkin, mitä tuubeissa on "vuorauksena"! Olen joskus noista haaveillut myös, mutta en ole raaskinut tilata kalliiden toimituskulujen takia. Ovat jalustoineen taatusti tosi käteviä, varsinkin, kun teet suuria määriä kerralla.

   Poista
  3. Miulla on muutama muukin muotti tuolta Brambleberryltä, mm. 36 palan muotti. Näissä kaikissa on vain yks ongelma: saippuat ei meinaa kunnolla irrota muoteista. Ostin pohjalevynkin tuohon 36 palan muottiin, mut yhen kerran jälkeen jätin suosiolla käyttämättä. Näitten kanssa pitäs käyttää tosi paljon kovia rasvoja (2:3 ei oo ihan riittävä, 1:1 on) tai natriumlaktaattia, et ne sais hyvin ulos - tai antaa kypsyä muotissa monta päivää, mut ei sekään oikeen toimi, kun pitäs näitä kuitenkin paljon käyttää. Natriumlaktaattikaan ei taas miusta oo ihan paras ratkasu, kun miulla on semmonen tuntuma, et vaikka se kovettaa saippuan, niin miusta ne saippuat, jossa sitä on, kuluu nopeemmin kuin sellaset, jossa ei oo sitä. Ja juuri tuo 36 palan muotti on aika jäykkä irrottaa saippuoista - käytän apuna papukaijapihtejä, et saan osat irti toisistaan.

   Poista
 2. Minäkin ihailin tuota putkilomuottia. Olisi todella kätevä, mutta taidan tyytyä Pringlespurkkeihin. Sydän-suolasaippuoista tuli mieleen että pitäisi itsekin tehdä suolasaippuoita varastoon. Niitä menee ihmeen paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pringles-purkit on hyviä, miekin käytin niitä jossain vaiheessa :) . Mie laskeskelin myöhemmin, et miun tekomäärillä tulee edullisemmaks vyötärölle sekä taloudellisesti hommata joku oikee muotti Pehkoja varten. PE-letkua käytin kanssa ja se oli puolen metrin pätkissä aika näppärä vielä, mut hankala täyttää ja pidemmissä mitoissa ei tullu enää tasapaksua, kun se jousti sieltä alapäästä ja sieltä tuli leveempiä saippuoita kuin yläpäästä.

   Poista
  2. Minä en kauheasti Pringleseistä välitä, mutta lähisuku osaa ottaa talteen :)

   Poista