keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Poliisi ja poksaus

Lainaan tähän nyt miun henkilökohtaisen, tuoreimman FB-statuspäivityksen:
Huh. Ensin sekottelin myrkkyjä, sit kuohu ja sit räjähti. Eikä menny kauaa, et puhelin soi ja toisessa päässä oli ylikomisario keskusrikospoliisista. Kaks asiaa meni vikaan: laitoin lipeän liian kuumaan yrttihaudukkeeseen ja poliisi näpytteli väärän numeron. Jotain meni oikein: suojalasit, kumihanskat ja lipeäliuoksen sekottaminen ovenraosta. Saippuan tekeminen on jännää. Ja nyt on taas pari pötköä palashampoota kypsymässä :) .
Kävin siis eilen taas tekemässä saippuaa. Tarkemmin sanottuna Pehkoa, eli sitä hiussaippuaa. Edellinen erä meni ihan loppuun, niin pakkohan sitä oli laittaa lisää tulemaan, kun taas oon joutunu ei-oota myymään pariin otteeseen. Meni sit viimeset seetriöljyt noihin eli ehkä kohta saa taas laittaa tilausta maailmalle (paino sanalla saa, koska se on vaan ihanaa suunnitella tilauksia, kun saa niin paljon ideoita uusiin tuotteisiin - jostain kumman syystä miulla on näyttäny käyvän niin, että turvallisuusarvioinnit päivittyy lähes jokaisen uuden raaka-ainetilauksen aikaan).

Mie laitoin tuonne kauppaan nyt etusivulle sekä toimitusehtoihin ilmotuksen lomailusta eli lähen perjantaina pois kaupungista ja sen jälkeen palailen tehtaalle vasta 10.8. Pidän kaupan auki, eli tilauksia voi tehdä, mutta toimitus on vasta tuon elokuun kymmenennen jälkeen.

Mie ihan jo paniikissa mietin melkee, et minkä ihmeen kuvan mie nyt tänne laittaisin, ku paljon kivempia on postaukset, joissa on kuvia, ees huonoja. Olin niin varma, et olin läntänny kuvan siitä yhestä uuesta kypsyvästä saippuasta, mut en näköjään ollukaan, eli laitetaas se nyt.


Tää on siis se tyttömäisen tuoksuinen, jolle en oo vielä keksinyt nimeä. Yläosassa on valkoista kaoliinisavea ja alaosassa vaaleanpunaista savea ja keskellä oleva raita on kaakaojauhetta. Mie oon nyt pari vuottta harkinnu tuon värjäystekniikan kokeilemista, joten harkinta-aika tais tulla vihdoin täyteen ja olihan se kokeiltava.

Kotikäyttöön oon treenaillu taas eteeristen tuoksusekoitusten luontia. Tein viime viikolla ruusuvoidetta auringonkukkaöljyyn maseroiduista ruusunlehdistä ja ruusunlehtihaudukkeesta. Tuoksutin ylang ylangilla ja omasta mielestäni se on aivan ihana tuoksu. Hierontaöljyä tein myös viime viikolla ja siihen sekoitin mm. geraniumia, sitruunaa ja rosmariinia. Nyt kaapin päällä odottaa vielä purkillinen kehäkukkamaseraattia salvaksi joutumista. Tyhjentelin kaapeista viime vuotisia yrttejä, säilöntä- ja emulgointiaineita, niin saa taas tilaa uusillekin tarvikkeille. Mm. niille ihanille muoteille, jotka viimeisimmän tiedon mukaan ovat tällä hetkellä Pariisissa - mie niin en malttais lomailla muualla, kun tiedän uusien muottien olevan kotona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti