sunnuntai 19. elokuuta 2012

Sekametelisoppa ja suunnitelmia

Sekametelisoppa miulla on oma mielikuva miun valikoimasta nyt. Alkuun ei ollut mitään tietoa, et mitä kannattaa tehä ja oon tehnyt aika paljon erilaisia saippuoita. Nyt kun kauppa on ollut muutaman kuukauden auki ja saippuat ovat alkaneet vähän liikkua, niin oon saanut jotain käsitystä siitä, et mitä voisin pitää jatkossakin valikoimissa.

Ihan ensimmäiset kolme saippuaa, joita mie tuun tekemään jatkossakin, on Hedelmätarha, Urjan puut ja Pehko. Ne on varmat. Ehkä Poutakin, mut sen kohtalon päätän myöhemmin. Se on oikein ihanan tuoksuinen ja vieläpä allergeenitonkin, mutta se tuoksuöljy on siinä niin kehveli, että sitä on todella hankala käyttää - se jäsähdyttää saippuataikinan niin, että sitä pitää lähes teräslapiolla kaivaa taikinakulhosta muottiin (paitsi ihan justiinsa hokasin, et teenpä vielä yhen satsin sitä ainakin kuumamenetelmällä, joka voisi asiaa auttaa). Ehkä ainakin yhden tuoksuöljysaippuan teen vielä valikoimiin, varmaankin jollain miesten tuoksulla. Olin ajatellut Bay Rumin tuoksuista Pimenttiä, mutta vaikka itse ko. tuoksusta pidänkin paljon, niin Pimentit on aika rauhassa saaneet möllöttää tuolla hyllyllä. Saatan antaa sille kyllä vielä toisen mahdollisuuden, kun tuoksua toistaiseksi on pieneen määrään jäljellä. Miulla on ollut tässä myös muutama erä saippuaa, joita en missään vaiheessa oo saanut kauppaan asti, kun ne ovat menneet heti valmistuttuaan, ehkä niitä saatan ottaa myös kauppaan myyntiin.

Pehko ei tuoksuöljysaippua ookaan, vaan se on ihan täysin luonnollisista raaka-aineista tehty (lipeää lukuunottamatta - jota siis käytetään saippuoimiseen, valmiissa saippuassahan ei lipeää ole). Pehkoa tulee olemaan jatkossakin. Pehko passaa parhaiten hyväkuntoisille hiuksille, joissa ei käytetä paljon muotoilutuotteita. Ehkä teen toisenkin hiussaippuan jossain vaiheessa, mut en ihan lähiaikoina (miulla on takataskussa yksi kikka hentojen hiusten hiussaippualle). Mie oon tosi alottelija noitten eteeristen öljyjen kanssa ja niitten sekottelu on aika haastavaa. Lastua mie tuun ehkä myös tekemään lisää. Kun vaan joskus taas onnistun tuoksusekotuksen kanssa, niin sit teen taas saippuaa eteerisistä öljyistä.

Mie oon tehny kaupan aukioloaikana kaks satsia suolasaippuaa ja kummankin mokasin, kun en leikannut ajoissa. Niistä tuli rumia. Tilasin hiljattain inspiraation puuskassa muotteja - joissa olevia saippuoita ei tarvitse leikata - ja nyt on sitten suolasaippuaakin tulossa. Tuoksu on raikas: sitruunaa, rosmariinia ja piparminttua. Tuun tekemään suolasaippuaa myös tuoksuttomana sekä jollain naisellisemmalla eteeristen öljyjen sekoituksella, kunhan vain sen sekoituksen ensin kehitän. Sitä en oo vielä keksinyt, et miten mie kikkailen nuo suolasaippuat tuonne kauppaan, kun niitten postitus on vähän pulmallisempaa: ne eivät mahdu hyvällä tahdollakaan kolmeen senttiin eli postituskoteloissa ja normikirjeenä niitä ei voi lähettää. Miun verkkokaupan postitusmoduuli kun ei ymmärrä muita kuin grammoja. Joko miun siis pitää ettiä jostain uusi, fiksumpi moduuli tai kaivaa ite Textpad esiin ja alkaa muistelemaan php:n oppeja.

Joitain ajoittain vaihtuvia ja mahdollisuuksien mukaan ajankohtaan sopivia saippuoita aion myös ottaa valikoimiin. Niin ja nyt on vielä työn alla materiaalin metsästys yhteen erilaiseen tuotteeseen, jonka yritän parhaani mukaan saada vielä tän vuoden puolella kauppaan. Tähän on jo turvallisuusarviointikin eli kosmetiikasta on taas kyse. Suomalaisen tavarantoimittajan minimitoimitusmäärä oli noin puoleentoista tuhanteen tuotteeseen ja se on kyllä hurjasti liikaa. Mie kun aattelin näin ens alkuun ehkä kolmeenkymmeneen, tai ehkä ihan maksimissaan sataan, jos tarpeeks edullisesti saa. Huulivoiteet saavat toistaiseksi olla kuten ovat.

Laitoin tänään kauppaan lisää Pehkoja ja niitä aiemmin esiteltyjä tyttömäisen tuoksuisia savella värjättyjä saippuoita (jotka saivat hätäkasteessa nimen Prinsessa Roosa). Rebatchasin - eli sulatin ja laitoin uudestaan muottiin - tässä viikolla myös yhen alkukesästä tekemäni, ulkomuodoltaan epäonnistuneen Pouta-satsin. Ei se Poudalta näyttänyt ennen rebatchiä eikä näytä nytkään. Miusta se on oikeestaan ukkospilven värinen. Kunhan mie joku päivä saan kuvan siitä, niin laitan tuonne Saippuat-kategorian alle Susilaarin ja nuo saippuat sinne alella.

Voi olla, et lähiaikoina rebatchaan taas. Mie tein noitten Prinsessa Roosien kanssa yhtä aikaa vaniljasaippuaa, jonka arvelin vaniljatuoksujen tapaan vaihtavan väriä ruskeaksi. Laitoin vielä söpön vaalean kiehkuran kuvioksi. Toisin kävi. Tämä vaniljaunelma näyttää Emmental-juustolta ilman reikiä. Aina ei mee ihan kuin Strömsössä.

Tällä kertaa kuvituksena omalla pokkarilla kuvattu Prinsessa Roosa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti