sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sehän on melkein joulu!

Vasta kesä lopussa ja kehäkukkia kerään pihalta harva se päivä, mut tukuista alkaa pukkaa jo joulutuoksujen mainoksia. Kyl se vaan niin taitaa olla, et jos pikkujoulun aikoihin aikoo johonki messuille mennä, niin kyl se on alettava joulua jo tässä vaiheessa miettimään. Jos kaipaat jouluksi isompia määriä saippuaa yrityslahjoiksi tai yhdistykselle, niin nyt alkaa olemaan loistava aika laittaa postia sen tiimoilta!

Mie lisäsin tuonne verkkokauppaan saippuoitten alle uuden kategorian, susilaarin. Sieltä saattaa löytää ulkomuodoltaan epäonnistuneita saippuoita  hieman edullisemmin. Käytössä susilaarin saippuat ovat ihan kuin muutkin saippuat, nämä siis silkkaa silkkoa päältä ja sisältä kauniita kakkuja. Nyt siellä on miun viime postauksessa mainitsema epäonnistunut Pouta.

Taisin joskus kertoa, et mie tykkään tehä tilauksia  ja suunnitella kaikenlaisia uusia saippuoita. Keväällä tai alkukesästä jossain vaiheessa inspiraation puuskassa tilasin puoli kiloa vuohenmaitojauhetta. Se on nyt kaikessa rauhassa saanu lojua tuolla hyllyssä laatikossa. Olin lähes unohtanut sen sinne, vaikka päivitin jo sen tilaamisen aikaan turvallisuusarviointejani sen varalta. Tänään vietin puol päivää pajalla ja yritin keksiä, että mitä siitä oikein tekisin. Monen kommelluksen jälkeen muotissa lepää nyt vuohenmaidolla tuunattu Yrttiruukku. Vuohenmaitoa käytetään saippuassa yleisesti tuomaan lisää hellävaraisuutta sekä vaahtoa. Yrttiruukku on muutenkin hyvin hellävarainen, joten nyt kyllä pitäs olla hellävaraisuus huipussaan.

Luomuhuulivoiteet huutavat kipeästi lisää raaka-aineita ja niitä on tulossa, tosin ehkä viikon varoitusajalla. Ja luomuhuulivoiteisiin liittyen on kaksi kivaa asiaa kerrottavana. Ensimmäinen on se, että Espoon lahjatuvalta voi ihan pian ostaa Vuottaren luomuhuulivoiteita. Toinen on se, että löysin luomumehiläisvahaa läheltä - paikallisuus ja kotimaisuus kunniaan :) !

Sekundasaippua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti