tiistai 12. maaliskuuta 2013

Helka ja luomupohdintaa taas

Rauni-vartalovoide sai sunnuntaina kaverikseen Helka-kehäkukkasalvan. Raaka-aineista n. 80 prosenttia on luomua ja kehäkukkamaseraatti itse kasvatetuista kehäkukista tehty. Kehäkukkamaseraatti on tehty luomuauringonkukkaöljyyn, lisäksi mukana on ihanaa valkohilppaöljyä, joka korostaa kehäkukan ihoa hoitavia ominaisuuksia ja miun oli vaan ihan pakko saada sitä mukaan tähän kehäkukkasalvaan, koska se tekee siitä ihan oikeesti niin paljon paremman. Mie oon ite tehtyä kehäkukkavoidetta käyttäny jo jonkin aikaa kuopuksella, joka on atoopikko, mut tää valkohilpalla buustattu versio on pelkästä kehäkukasta tehtyä salvaa paljon tehokkaampi ja iho on parin käyttökerran jälkeen silminnähden paremmassa kunnossa niistä kohdista, mihin tuota laitoin (taipeet pääasiassa). Mie ♥ valkohilppaöljy.

Ihanan keltaiseksi tuo kehäkukkaöljy tän tekee.

Mie oon miettiny taas niitä luomuasioita. Miusta ois kauheen kiva tehä täysin luomuraaka-aineista vaikka sitä saippuaa, mut sit mie taas ajattelen sitä karitevoita ja en ihan rehellisesti tiiä, et mitä siitä pitäs ajatella. Karitevoi on ollu vuosia "pinnalla" ja ihan syystäkin, se on tosi loistava ihonhoitotuote ihan sellaisenaankin. Sitä vois tilata tukusta suoraan ja purkittaa ja siinä ois valmiina tehohoito kuiville käsille, koville jalkapohjille, kuiville hiuslatvoille ja erityinen kosteutus atooppiselle iholle. Mie en tiiä, et kuka tai mikä taho on se, joka on sit alkanu hehkuttamaan sitä luomuversiota samasta aineesta, mut on kyllä onnistunut, jos tarkotus oli myydä kalliimmalla. Siis tässähän puhutaan villinä kasvavasta puusta, jonka pähkinöistä se karitevoi saadaan! Karite on ihan yhtä luomu tai epäluomu kuin metsässä kasvava mustikka. Kuulin toisaalta ja ymmärsin, että karitevoita voi kutsua luomuksi, jos pähkinöitä ei kuljeteta kaakaoviljelmiltä kierrätetyissä säkeissä (säkkeihin on saattanut jäädä torjunta-ainejäämiä), vaan uusissa säkeissä. Jossain sanottiin, että viime aikoina voipuuta (eli tätä karitepähkinäpuuta) on alettu viljelemäänkin, mutta sillä kestää kypsyä 20 vuotta ennen kuin se tuottaa satoa.

Nii. Jos haluan tehä luomua ja jos ostan karitevoin luomuna, niin sen hintaan tulee kolmannes lisää ja se toki vaikuttaa myös kuluttajahintaan, vaikka järkeiltynä se "luomukaritevoi" ei tee tuotteesta yhtään luomumpaa. Jos taas käytän tavallista karitevoita, niin en virallisesti voi sanoa, että tuote olisi luomu (niin luomu kuin saippua voi olla), vaikka se ei käytännössä olisi yhtään vähemmän luomua. Tietysti voisi jättää karitevoin pois ja käyttää jotain varmasti luomua, kuten kaakaovoita, mut se on taas yli puolet kalliimpaa kuin se luomukaritevoi ja yli kaksi kertaa kalliimpaa kuin ei-luomu ja karitevoilla ja kaakaovoilla on kumminkin eri ominaisuudet siinä saippuassakin. Tässä piisaa miettimistä.

Miun on pitäny monena päivänä testata yks tee-se-itse-keittiöstä-kosmetiikkaa-resepti, mut sillon ku oon muistanu, en oo ehtiny ja sillon ku oisin ehtiny, nii en oo muistanu. Tyypillistä.

Näyttää muuten siltä, et taitaa tulla arvonta tai jotain muuta mukavaa ihan pian - nimittäin nyt ollaan niin lähellä Vuottaren Facebook-sivun kahensadan tykkääjän rajaa, et sitä pitää jotenkin juhlistaa :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti