torstai 28. maaliskuuta 2013

Varovaisuutta lipeän kanssa

Mie luin tänään järkyttävän tarinan siitä, mitä lipeän kanssa voi käydä. On kamalaa luettavaa, mut ehkä ihan hyvä muistutus kaikille lapsekkaille ja eläimekkäille saippuantekijöille lipeän vaaroista. Jos saippuan tekeminen ei kuulu harrastuksiin, suosittelen jättämään lukematta tuon - miulle ainakin tuli siitä paha olla. 

Miulla on asunnosta kokonaan erillään oleva tila saippuan ja muun kosmetiikan tekoon, johon ei ole koirilla pääsyä lainkaan ja lapset saattavat joskus harvoin siinä ovella piipahtaa (ovi on niin jäykkä, etteivät saa sitä edes itse auki) pyytämässä miuta syömään tai kahville tai joskus saatan ottaa lapset pajalle pelaamaan vihaisia lintuja, jos pakkaan saippuoita, mutta en koskaan ota lapsia pajalle, kun teen saippuaa. Eikä lapsilla oo mitään pääsyä lipeänkään lähelle - tuo tila on erillisellä sisäänkäynnillä ja kokonaan lukittu ja lipeät säilytetään korkealla kaapeissa. 

Ennen kun sain tuon tilan käyttöön mie tein saippuaa vain lasten nukkuessa tai muualla ollessa. Nuo omat mukulat on semmosia onnettomuusmagneetteja erityisesti palovammojen suhteen, et ihan varmasti ois käyny jotain, jos niitten hereillä ollessa ois saippuaa yrittäny tehä. Ne siis on saanu palovammoja lähes kaikesta paitsi pakastimesta.

1 kommentti:

  1. En viitsinyt edes lukea juttua. Minua varoteltiin jo ennen kun aloin tekemään saippuaa miten vaarallista lipeä on. Kuulin useita juttuja siitä miten lapsia kuoli kun olivat vahingossa syöneet lipeää. Itsellä kun ei lapsia ole niin olen tosi tarkkana että kaikki elukat (mies mukaan lukien) eivät ole samassa tilassa kun olen saippuantekopuuhissa.

    VastaaPoista