sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Itteäkin ärsyttää

Niin, menin varaamaan samalle viikonlopulle kaks eri tapahtumaa. Ei siinä mitään, kävinhän mie markkinoillakin pari päivää huhtikuussa eikä mitään ongelmaa. Säätiedotukset lupas eilen koko päiväks sadetta. Mie oon pitkin iltaa ja yötä ja aamua (tällä on omat seurauksensa) selannu Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen sivuja kattomassa, et mitä se lupaa. Nyt näyttäs, et iltapäivällä sataa. Nyt paistaa ja markkinat alkais ihan just.

Miuta ärsyttää itteäni varmaan kaikkein eniten tää tilanne, et alan yhtäkkiä miettimään, et meenkö myymään vai en. Siks perustelenkin eniten tätä nyt itelleni. Päätöksen mie oon jo tehny, en mene tänään.

Sää ei lopulta oo se suurin syy - tai no yhdessä toisen syyn kanssa: miulla on hirvee liuta hommia pajalla ens viikolle ja vanhoja rästissä ja ainoa kokonainen päivä ehtiä tekemään ne on tänään. Ne hommat luonnollisesti liittyy tilauksiin ja miulla on tässä muutama sata tuotetta pakattavana ens viikoks, samoin muutamat tilatut mittatilaushommat on pakko tehdä alta pois, että pääsen jonain päivänä taas tekemään itellekin jotain tuotteita varastoon. Miun tuotteet on aika edullisia, mut niitä saa myydä aika monta, että toripaikka ja pöytävuokra on kustannettu, kun tuotteiden hinnasta pitää vähentää arvonlisävero, raaka-aine- ja valmistuskulut, pakkauskulut ja mielellään sitä myös saisi jotain palkkaa siellä torilla seisomisesta, vaikka mie tykkäänkin markkinoilla olemisesta, ihmisten tapaamisesta ja tuotteiden myymisestä. Jos tuonne tulee sadetta, niin se kyllä syö varmasti asiakkaita JA pilaa miun saippuat, koska sitä katosta ei ole. Eiliseltä miulla on pohjalla tosi hiljaiset myyjäiset, jossa nyt sain just paikkahinnan katettua, mut eipä paljon muuta. Ja viimeisimpänä ja ehdottomasti vähäisimpänä eilen illalla kiukuttelemaan alkanut jalka. Miulla on siinä n. kakskymmentä vuotta vanha luunmurtuma, joka ei oo taas pariin vuoteen muistuttanu itestään, mut eilisen seisomisen jälkeen alkoi särkemään. Ei siinä mitään, kyllä mie nyt pärjään sen kanssa, vaikka se vähän tuntuukin pahalta, mut jos seison vielä toisenkin päivän, nii sit se voi kyllä särkeä enemmän.

Nyt siis tlanne näyttäs sään puolesta hyvältä, paikka- ja pöytämaksut ei oo niin mahdottomia, et vaikka sitä ei tuliskaan katettua, niin en pahasti köyhtyis, mut nyt priorisoin kyllä ne olemassaolevat tilaukset ja asiakkaat edelle.    Oli siitä bisnesnerot nyt mitä mieltä tahansa. Harmittaa, mut ei voi mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti