sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Ihanaa äitienpäivää!

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Miulla on ollut tässä pientä hiljaiseloa vähän aikaa. Tuntuu, että tää kevät on niin täynnä kaikenlaista hommaa täällä kotona, mut nyt sen lisäks tässä on ihan tähän yrittämiseen liittyenkin paljon menossa. Mie yritän valmistautua kesään: kesällä miulla loppuu hoitovapaa heinäkuun 14. päivä ja edellisellä viikolla muuttuu EU:n kosmetiikkalainsäädäntö. Miulla on turvallisuusarviointi päivitysjonossa päivitettävänä eikä käsitystä, et missä vaiheessa päivitys on tehty. Tuon heinäkuun 11. päivän jälkeen tehdyt tuotteet tulevat jokainen viemään entistä enemmän aikaa koneen ääressä, kun ne pitää kaikki erikseen merkitä EU:n tietokantaan. Sen lisäks miulla ois samassa rytäkässä aikomus siirtyä sivutoimisesta yrittäjyydestä päätoimiseen. Toivottavasti kaikki menee parhain päin.

Kotipuuhia on ollut lähinnä pihalla. Siis tätä hommaa on ihan älyttömästi, mut nää kevään pihahommat on niin parasta, et tätä tekee todella mielellään, vaikka se tuntuukin loputtomalta. Kun tietää, että se kaikki työ - toivottavasti! - tuo loppukesästä lautasille tuoretta ruokaa. Tänään aamupäivällä kannoin 129 ruukkua taimineen pihalle kouluttautumaan. Pari ehtikin olla jo ulkona yötä. K askarteli pari viikkoa sitten meille pihalle kivimuurin päälle ison kasvilaatikon, johon laitoin erilaisia salaatteja, kevätsipuleita, mangoldeja ja yrttejä kasvamaan. Osa perunoista laitettiin maahan pari viikkoa sitten ja tänään maahan pääsivät esikasvatetut kevätsipulit. Sit vielä tänään askarreltiin - tai siis K nikkaroi ja mie kaivoin - kasvulaatikko toiselle kasvimaalle. Tai oikeestaan K on tehnyt jo kaks kasvulaatikkoa ja mie kaivanu yhen paikan sellaselle. Jos huomenna saisin sit istutettuakin jotain ensimmäiseen. Nuo siemenet polttelee jo kovasti.

Sen verran tullu pihalla tänäänkin oltua, et käsivarret kutiaa. Tää käy joka kevät. Aurinkoihottuma, vuoden eka kärtsäys. Mie taian lainata kuopukselta taikapähkinävettä, se rauhottaa ihanasti kutiavaa ihoa. Tilasin muuten muutaman pullon sitä jälleenmyyntiin muillekin kutinasta kärsiville.

Ens viikonloppuna kaks tapahtumaa: lauantaina 18.5. Järvenpäässä Seuratalolla Helmiä naisille klo 10 - 14 ja sunnuntaina 19.5. täällä Riksussa Luomu- ja lähiruokamarkkinat klo 9 - 16 Graniitin aukiolla.

Ei taia olla ees yhtään kuvaa. Hmph.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti