torstai 3. lokakuuta 2013

Joulu lokakuussa

Mie oon ollu lähes joulutunnelmissa viimesen viikon: paketteja on sadellut eri puolilta Eurooppaa. Niissä on ollut ihania kasviöljyjä ja -voita, tuoksuja, jauheita, makuja... Toki oon tilaillut taas ahkerasti kaikkea, joten tää nyt on vaan luonnollista seurausta siitä. Mut silti niitten pakettien avaaminen on joka kerta aina yhtä kivaa. Tänään tuli puoltoista kiloa erilaisia pigmenttejä.


Nää ei oo kovin joulusia, mut näin ihanista väreistä saa kyllä vaikka mitä aikaan. En malta oottaa, et pääsen tekemään testejä. 
Vähän ajankohtaisemmat sävyt mineraalimeikkikokeiluihin.
Osa näistä - oksidit ja ultramariinit - tulee suoraan saippuakäyttöön, värikkäitä micoja ajattelin testailla saippuan kanssa ja näistä lopuista ajattelin kokeilla mineraalimeikkien valmistusta. Mukana on mm. erilaisia valkoisia micoja (vahakäsiteltyjä, mattoja, kiiltäviä), riisitärkkelystä, sinkkioksidia, joita kaikkia käytetään mineraalimeikeissä. Lisäksi mukana on muutamaa sellaista micaa, joka tuossa pussissa näyttää lähes valkoiselta, mutta eri suunnista katsottuna ne hohtavat kullan, punaisen, vihreän, violetin ja sinisen sävyissä. Mie en malta oottaa, et pääsen kokeilemaan, mitä näistä syntyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti