maanantai 7. lokakuuta 2013

Punaa huulille

Kokeilin toissailtana ensimmäistä kertaa huulipunan tekoa. Tässä huulipunapohjassa on mehiläis-, oliivi- sekä candelillavahoja, fraktoitua kookosöljyä ja risiiniöljyä, lanoliinia, maissitärkkelystä, setyylialkoholia, e-vitamiinia ja pigmentteinä rautaoksideja sekä mica-sekoituksia.

Tää ei oo yhtään läpikuultava huulipuna, vaan ihan kunnon pigmenttinen. Väristä ei tullut ihan sellainen kuin toivoin, mutta suunta on oikea. Ensimmäisessä oli sekaisin punaista rautaoksidia ja micoja, toiseen lisäsin myös mustaa rautaoksidia. Tää huulipuna tuntuu oikein miellyttävältä huulissa - oikeestaan paremmalta kuin mikään huulipuna, jota oon kokeillut.

Yritin epätoivoisesti saada hyvää kuvaa huulipunasta huulissa, mut ei onnistu nyt. Ehkä pyyän huomenna apua ja yritän uuestaan. Ohessa nuo huulipunat ja pienet koepiirrokset paperille.


6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Minä olen ainakin tykästynyt omiin puniin niin paljon että kaikki kaupan huulipunat menivät roskiin (tai hylsyt säilytin ja käytin ne omiin puniin). Mikä idea tuolla maissitärkkelyksellä on? Vaikuttaako se esim. väriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissitärkkelys vähentää rasvaisuuden tunnetta. Mie jos kokeilen jotain esim. Atlantin toisella puolen tehdyistä resepteistä, niin korvaan IPM:n tai Dry Flown tuolla maissi- tai tapiocatärkkelyksellä.

   Poista
  2. Minulle oli ihan uusi tieto että huulipuna voi tuntua liian rasvaiselta. Minusta kaupan punat ovat niin kauhean kuivia. Punat näyttävät kyllä todella kauniin mattapintaisilta. Odotan innolla seuraavia kokeilujasi :)

   Poista
  3. Tässä oli lähes puolet paksua risiiniöljyä :) . Miustakin monet kaupasta ostetut huulipunat on tosi kuivia ja moniin joutuu laittaa alle ja päälle huulirasvaa.

   Poista
 2. Tosi kiva tämä vasemmanpuoleinen. Tuntuu, että rusehtavan punaista on tosi vaikea löytää ihan mattana, kun aina niihin työnnetään jotain ihme hileitä tai sitten ne on ns. läpikuultavia. Haluan tuollaisen ihanan ruosteenpunaisen kunnon mattapunan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) . Miekään en meinaa millään löytää sopivan värisiä huulipunia, mut nyt näin yhessä tukussa niin mahtavan punaisen micavärisekoituksen, et en vaan voinu olla tilaamatta ja kokeilematta tehä siitä huulipunaa. Pitää nyt vähän kokeilla ja ihmetellä noita huulipunien tekemisiä, jospa sitä vaikka innostuis turvallisuusarviointiostoksille jossain vaiheessa ;) .

   Poista