perjantai 18. lokakuuta 2013

Joulukiireet

Nyt on piisannu hiljasta täällä, kun on joulukiireitä. Kyllä, lokakuussa. Saippuat pitää olla hyvissä ajoin kypsymässä joulua varten ja mielellään sitä muutakin tuotetta tekis jouluks. Miulla onkin hyllyt täynnä saippuaa kypsymässä ja poden kroonista tilapulaa. Nyt yritän silti pykätä saippuaa minkä ehdin, kun näistä nytkin hylllyillä kuivuvista vain viitisen prosenttia on miun omia saippuoita - muut menevät pikasen laskutoimituksen mukaan neljälle eri yritykselle. Mut johonkin näitä on ympättävä, pitää sit tyhjennellä lisää hyllyjä tai jotain.

Tässä muutama otos jouluisista saippuoista. Lisää on kyllä tulossa. Parhaillaan lipeävesi ja rasvat jäähtymässä.

Ukot ei oo menny ihan kuin Strömsössä. Huomaako, mikä on eri erästä? Yhessäkään saippuassa ei oo käytetty valkosta väriä, nää oli osaltaan vähän kokeilemista eri öljyillä, miten valkeaa saakaan. Vasta kahden viimeisen ukon kohalla luulen keksineeni tekniikan, miten ne saa pois muotista ehjällä hatulla ja ehjillä luistimilla.

Talvinen havumetsä - raikas, aavistuksen maskuliininen, metsäinen tuoksu - raakana muotissa.

Muotista irrotettuna.

Lumiukon henkäys.

Krooniseen tilapulaan löytyi pika-apu Biltemasta. Ehkä toiset kaksi hyllyä lisää, niin saisin öljyt mahtumaan kaappiin?
Nyt rasvat ja lipeä kutsuu jatkamaan hommia. Viikonloppunakin piisaa puuhaa - torstaina ja perjantaina on Lappeenrannan syysmarkkinat ja sinne oon menossa.

2 kommenttia:

  1. Täältä löytyy taas aivan hengästyttävän hienoja saippuoita! Upeita. Tuo havumetsä sykäyttää kovasti.

    VastaaPoista