perjantai 27. huhtikuuta 2012

Illoin kokkas saippuaa

Terveisiä saippuatehtaasta! Vietin illalla taas muutaman tunnin "tehtaassa" saippuaa tekemässä. Pouta-saippuat ovat huvenneet niin vähiin, että tein sitä uuden satsin. Se onkin aivan ihanan tuoksuinen saippua! (Erityisesti Pouta on mukava INCI-listan kirjoittajalle, koska siinä ei ole EU:n kosmetiikka-asetuksessa listaamia allergeeneja, joiden määrät saippuassa täytyy ensin laskea ja määrän mukaan joko kirjoittaa tai jättää kirjoittamatta ne INCI-luetteloon.) Jännittää vähän, että tuleeko siitä yhtä raikkaan näköistä kuin ensimmäisestä, nimittäin tuo tuoksuöljy on tosi haasteellista käyttää. Uusin Pouta-erä valmistuu 8. kesäkuuta.

Oon mielessäni suunnitellut kasvosaippuaa ja nyt sellainen on tulossa. Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy on ominaisuuksiltaan erityisen hoitavaa ja sitä on reilusti tuossa tulevassa saippuassa. Siinä on toki ihoa hellivää karitevoita myös, kuten suurimmassa osassa muitakin saippuoitani. Lisäksi tulokassaippuassa on kauramaitoa, joka tuntuu iholla silkin pehmeältä, sekä hunajaa, joka kosteuttaa ihoa. Tässä saippuassa ei ole lisättyjä tuoksuja lainkaan - se tuoksuu vain saippualta. Kaura-hunajasaippua on valmista 25. toukokuuta. Kuvat ovat kännykkälaatua ja puolet vielä kumihanskat kädessä.

Kauramaito-hunajasaippua vähän ennen hauduttamista.

Hauduttamisen jälkeen saippua on kypsää, mutta pehmeää. Kun saan joskus kuvaajan tehtaalle, niin voin tehdä yksityiskohtaisemman kuvauksen saippuanteosta.
Mie sain eilen Fedexiltä ilmotuksen tulevasta raaka-ainetoimituksesta. Mie en malta olla seuraamatta pakettien kulkua (vähintään) pari kertaa päivässä. Paketti on lähtenyt Saksasta Schwäbisch Hallista eilen, sen jälkeen se on matkustanut Kölniin ja tänään päivällä se on ollut Pariisissa. Arvioitu toimitus on ens viikon torstaina. Missäköhän paikoissa se kiertää sitä ennen? Sit päässen hiussaippuan tekoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti