tiistai 3. syyskuuta 2013

240 sivua inspiraatiota!

Tilasin viime viikon alussa hiljattain ilmestyneen Anne-Marie Faiolan saippuakirjan Soap Crafting. Tänään se vihdoin saapui. Hieman tuntuu syysflunssa koputtelevan oveen mein perheessä, mut ihkauuden saippuakirjan ääressä onkin mukavampi sairastaa kuin ilman :) .
Ja viime viikonloppuna oli Käsityökortteli Kampissa. Oli todella mukava päivä ja kiitokset tätä kautta kaikille siellä poikenneille :) !

9 kommenttia:

 1. Mistä tilasit oman kappaleesi ja paljonko kustansi? Tilasin itse samaisen opuksen ehkä viikko sitten Amazon.comin kautta, ja toimitusaika on ainakin ennakkoilmoituksen mukaan ihan törkeän pitkä...mutta odotan innolla sen saapumista, jotta saisin uusia inspiraation lähteitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...lisäys äskeiseen: kun pääsin kotiin asti, postilaatikossa odotti iloinen yllätys - oma kappaleeni olikin tullut jo tänään suoraan kotiin kahden muun saippuakirjan kanssa! :D

   Poista
  2. Moikka, samasta paikasta tuli miullekin :) . Hyvä, että tuli perille.

   Poista
 2. Jenni, voiko saippuaa tehdä kotona? Osaisko sitä? Tekis mieli kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toki :) . Niinhän miekin jo neljä vuotta (viimeset puoltoista vuotta toki tuolla alakerran pajalla). Kunhan vain lapset ja lemmikit on poissa jaloista (M&P-saippuaa voi kyllä tehä lasten kanssakin, eli se on valmista massaa, joka sulatetaan, värjätään ja tuoksutetaan ja laitetaan muottiin). Tuo tekstissä mainittu kirja on hyvä alkuun, samoin Susan Miller Cavichin Soapmaker's companion on hyvää luettavaa, jossa on perinpohjin selostettu saippuantekoa (kumpikin on vielä edullisia kirjoja). Mie alotin Saara Kuhan Käsintehtyä saippuaa -kirjan kanssa, mut sen saatavuus tuntuu täälläkin olevan aika kehno.

   Mie oon jo valmiiks kateellinen siitä saippuatarvike-/raaka-ainevalikoimasta, joka teillä on siellä päin maailmaa :) . Esim. http://www.brambleberry.com , joka on tuon tekstissä mainitun kirjan kirjoittajan bisnes. Miekin oon sieltä jotain shoppaillu, mut aika suolasilla toimituskuluilla ne tulee tänne.

   Poista
  2. Kiitos Jenni! Mua jännittää se lipeän kanssa temppuilu eli ehkä tosta valmiista massasta olis hyvä aloittaa :)

   Poista
  3. Niin miutakin jännitti ekalla kerralla - ja taitaa jännittää kaikkia. Suojavarustus, eli lasit ja kumihanskat, ja järjestää tarvikkeet valmiiksi ennen kuin aloittaa, niin hyvin se menee. Joku kirjoitti jossain, et on se kiehuva vesikin vaarallista, mut silti vettä keitetään.

   Mut M&P (eli melt & pour) -saippualla on varmasti ihan hyvä alottaa ja meillä sitä on tosiaan tehty lasten kanssa ja hyö tykkäävät kovasti :) . Jos innostut kokeilemaan ja enemmänkin, niin klikkaa ittes mein saippuaryhmään Facebookiin https://www.facebook.com/groups/saippuantekijat/ .

   Poista
 3. Ai kirja tuli nyt jo :) Luulin että se on jotain 60 sivua paksu, mutta sehän on oikea opus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan tuhti paketti ja ehottomasti hintansa arvoinen :) .

   Poista