keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tarvikkeita


Äsken kävi kuriiri kiikuttamassa paketin oheistarvikkeita: saippua-alustoja, kynsiharjoja, jalkaharjoja/-raspeja, saippuapusseja sekä pieniä, bambuisia pyyhkeitä. Erityisesti saippua-alustoja on kyselty ja tarkoitus oli alunperin etsiä joku kotimainen käsityöläinen, jolta näiltä tilaisin (sama on ollut ajatuksissa myös pyyhkeiden suhteen), mut en vaan yksinkertasesti oo ehtinyt. Nyt on saippua-alustoja kahta sorttia, puisia kummatkin ja toiset (vaaleat) on hemupuuta - älkää kysykö mitä! - ja tummat...

Ääk, enhän mie voi jättää tätä näin, et kirjotan "älkää kysykö mitä"! Pikainen ja haasteellinen googletus kertoo, että hemupuu tulee kasvista, jonka englanninkielinen nimi on chinese guger tree, latinaksi schima superba ja kuvan siitä voi katsella täältä (aika nätti!). Muuta tietoa löytynee noilla englannin- ja latinankielisillä nimillä haettaessa, mutta näin pikaisesti.

...tummat saippua-alustat on tehty sheesam-puusta eli sissoopalisanterista, englanniksi indian rosewood ja latinaksi dalbergia sissoo. Palisantereista voi lukea täältä suomeksi ja sissoopalisanterista englanniksi täältä.

Harjojen varret tulevat kestävällä tavalla kasvatetusta puusta ja harjakset ovat luonnonharjasta. Pienet pyyhkeet, n. 30x30cm ovat bambua ja saippuapussit - joihin siis laitetaan saippua sisälle ja sitten pestään pussilla, erittäin loistavia jämäpaloille - on valmistettu ramikuidusta.

Hinnoista sen verran, että pikaisen laskelman mukaan hinnat ovat arviolta jalkaharja/raspi n. 5,50 €, kynsiharja n. 4,50 €, saippua-alustat n. 5 e, saippuapussi n. 4 e ja pienet pyyhkeeet n. 6 e. Lisäilen näitä kauppaan, kunhan saan kuvattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti