torstai 10. toukokuuta 2012

Hedelmätarhaa ja Urjan puita

Mie aattelin, et laittaisin joka viikko saippuaa tulemaan. Ilmeisesti siinä lasten syntymäpäivien kohalla leivoin sitten liikaa kakkuja saippuan sijasta. Nyt sit leivon saippuaa senkin eestä: tulossa on lisää Hedelmätarhaa sekä Urjan puita loppuneitten tilalle. Urjan puitten ohjetta sovelsin hieman lisäämällä hunajaa, koska sen lisäksi, että se helpottaa saippuan käsittelyä valmistusvaiheessa, se lisää myös vaahtoavuutta (se saattaa myös helposti ruskettaa saippuan, mutta jos niin sattuisikin käymään, se on onneksi vain esteettistä eikä vaikuta saippuan käyttöön mitenkään).

Mie ihan hokasin, et en mie oo laittanu kuvia yhestäkään miun saippuasta kääreessään, niin nappasin tuolla tehtaalla ollessani (jälleen kännykkälaatuisen) kuvan muutamasta pakatusta saippuasta. Kuvassa vasemmalla on Hedelmätarhasaippuan pintaa muotissa ollessaan. Nyt kyseinen saippua lämmittelee tuolla takan päällä kääreessään. Saa lämmitelläkin koko yön. Meillä tuoksuu jo ihan persikoille, omenoille ja päärynöille.

3 kommenttia:

 1. Kun se saippuan tekeminenkin on niin säädeltyä hommaa, että pitää reseptitkin tarkistuttaa jollain...asiantuntijalla...niin mitä sitten kun muutat reseptiä - pitääkö joka kerta hyväksyttää uusi kombinaatio samaisella "tarkastajalla"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mervi!
   Mie aiheesta postaukseen alunperin kirjoitinkin, mut poistin kommentin toivossa :) .

   EU-alueella myytävällä kosmetiikkatuotteella pitää tosiaan olla kemistin, lääketieteen tohtorin, tms. vaatimukset täyttävään ammattilaisen tekemä turvallisuusarviointi ja lisäksi uuden kosmetiikka-asetuksen voimaantuloon 7/2013 asti tuotteet pitää joko rekisteröidä EU:n tietokantaan tai rekisteröityä TUKESille kosmetiikanvalmistajaksi. Ensi vuoden heinäkuusta alkaen kaikki tuotteet on rekisteröitävä ennen markkinoille saattamista.

   Kaikilla miun myymillä saippuoilla on voimassaoleva turvallisuusarviointi, myös tällä uudella Urjan puulla :) . Mainitsemasi tapa reseptin muuttamiseen lienee yleisesti käytössäoleva.

   Poista