keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Omenapuut kukkivat!


Viime viikko on ollut ihanan kesäinen ja omenapuut kukkivat! Viime viikolla kotiutui myös tuoksutilaus ja en voi muuta sanoa kuin että tuoksut olivat ihan huumaavia: raikas ja kukkainen kurkku, sitruksinen yuzu, hedelmäinen Karibian mieleentuova tuoksu, herkullinen vanilja, itämainen ja mausteinen karmatuoksu sekä lisäksi Pouta-saippuasta tuttua hedelmäistä ja kukkaista, sinistä, tuoksua. Näistä tuoksuista kurkku, yuzu sekä Pouta-saippuan tuoksu ovat ns. allergeenittomia. Mistäköhän näistä tekisin seuraavan saippuan?

Tällä viikolla lisäsin kauppaan jo kypsyneen Kaura-saippuan. Suunnittelin tuon saippuan erityisen hellävaraiseksi. Siinä on käytetty tähän astisista saippuoista eniten kotimaisia raaka-aineita: kylmäpuristettua rypsiöljyä, kauraa ja hunajaa. Kaura-saippuassa on runsaasti saippuoitumattomia öljyjä, jotka hoitavat ihoa, sekä kauramaitoa, joka jättää silkin tunnun iholle. Tuossa saippuassa ei ole lisättyjä tuoksuja, mutta ei se täysin tuoksuton ole: se tuoksuu aidolle - miedolle - saippualle ja ehkä hieman myös kauralle.

Ensi viikon alussa kypsyvät uudet erät Urjan puita sekä Hedelmätarhaa ja uusina miedontuoksuista Santelia sekä Pehko-saippuaa, jolla voi mm. pestä hiuksia. Urjan puut tuoksuu sitrushedelmille ja sitruunaruoholle ja Hedelmätarha tuoksuu hedelmätarhalle, jossa puut ovat pullollaan persikoita, omenoita ja päärynöitä. Santeli tuoksuu miedosti santelipuulle - ja on allergeeniton! - ja Pehkoa tuoksuttavat rosmariinin, sitruunan ja atlasseetrin eteeriset öljyt.

Meillä päin on muuten nyt viimeiset hetket kerätä kuusenkerkkiä. Itse ehdin juuri ja juuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti