perjantai 28. syyskuuta 2012

Eurooppalainen kaakaovoi

Hmph. Sain vastauksen kahen vaalean kaakaovoin alkuperästä tukkurilta. Jep, kuten otsikko sanoo, niin vastaus oli, että se kaakaovoi tulee Euroopasta. Kyllähän jokainen tietää, ettei Euroopassa kaakaovoita tuoteta. Tukkuri kertoi viestissään, että kaakaovoi puhdistetaan Euroopassa ja tämän vuoksi EU:n lakien mukaan voidaan sanoa, että tuote tulee Euroopasta. Antoi vielä esimerkin, että jos ostan oliiveja Israelista ja puristutan ne öljyksi Italiassa, niin tuotetietoihin pitää kirjoittaa, että tuote on peräisin Italiasta. Tarkempaa tietoa kaakaovoin alkuperästä en saa "yrityksen suojaamiseksi".

Muistelen, että olisin jostain tuon tukkurin paketista joskus lukenut, että alkuperämaa on Alankomaat. Onko siitä sitten apua? Ensimmäisissä Googlen hakutuloksissa sanotaan, että Alankomaat on portti lähes kaikille EU:hun saapuville kosmetiikan raaka-aineksi käytettäville öljyille ja rasvoille. Mie lopetan tällä kertaa tän kaakaovoin alkuperän selvittämisen tähän ja mietin uuestaan asiaa siinä vaiheessa, kun ei tarttee yhtä tarkkaan laskea, että mistä tilaa mitäkin ja millä toimituskuluilla.

Tein eilen ehkä universumin ruminta saippuaa. Oikeestaan en ees tiiä vielä, et tuliko siitä ruma vai ei, mut pahoin pelkään. Tuoksuöljy tuoksui pullosta suoraan nuuskuteltuna (mitä ei siis pitäisi tehdä) terästetyltä glögiltä, mutta aika näyttää, miten tuoksu muuttuu saippuan kypsyessä. Laitan kuvia ja ennakkotilausmahdollisuuden kauppaan, kunhan pääsen leikkaamaan ja punnitsemaan paloja.

Eilen kuorin myös toissailtaisia tuotoksia muoteistaan, tällä kertaa tuoksuttomia suolasaippuakuutioita. Kas tässä kuva.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti