torstai 27. syyskuuta 2012

Kaakaovoi

Helsingin sanomissa oli hiljattain Elina Hirvosen kolumni kaakaovoista. Mie en paljon suklaata syö, mutta tää kaakaovoi koskettaa miutakin. Käytänhän mie sitä saippuoissa ja huulivoiteissa. Kaakaovoi on oikein loistava rasva kosmetiikassa ja erityisen hyvin se sopii Suomen talveen, koska se tekee iholle pakkaselta ja viimalta suojaavan kerroksen.

Miulla on käytössä kolmea erilaista kaakaovoita, joita käytän: tavallista, jota käytän saippuoihin, vaaleaa, puhdistettua luomukaakaovoita ja kylmäpuristettua, tummaa, suodattamatonta luomukaakaovoita. Kahta jälkimmäistä käytän huulivoiteisiin ja jälkimmäistä pääasiassa vain suklaaversioon. Ihan rehellisesti, mie en muista, et oisin selvittäny näitten alkuperää kauheesti. Sen tiesin kyllä, että vaalea luomukaakaovoi tulee valvotulta tilalta. Tummasta kaakaovoista sain nopeasti selville, että se tulee Keniasta ja tilalta, jossa viljelijöille maksetaan reilu hinta tuotteesta. Laitoin vielä tukkurilleni kyselyä kaakaovoin alkuperästä. Laitan lisätietoa heti kun saan vastauksen.

Kauppaan laitoin uuden erän Yrttiruukku-saippuaa. Uusin satsi on buustattu vuohenmaidolla. Käytin kolme palaa pikaisesti vaa'alla eilen pajalla ja sain näiden palojen painojen keskiarvoksi huikeat 163,5 grammaa.

Eilen illalla olin taas pajalla ja sinne oli jostain ilmestynyt jättimäisiä ampiaisia. Miut tuntevat tietää, et mie kammoon ampiaisia ihan kamalasti ja pakko oli kuitenkin hommia päästä tekemään. Kaks mie onnistuin läiskäämään ja kolmas surraili ympäriinsä. Vähän jännitti kävellä lipeäkannu kädessä ja miettiä, et mitä tapahtuu, jos se tulee miuta siinä tilanteessa ahistelee. Ekalla yrityksellä lipeäliuos käsissä se oli jo tulossa miun kimppuun (ne ihan oikeesti pistää miuta varmaan joka kesä, vaikka tilanteissa en koskaan oo niille mitään tehny!) ja oli pakko mennä karkuun. Tokalla yrityksellä reitti oli selvä ja pienessä paniikissa sain hommat tehtyä loppuun. Tai melkein kaikki hommat: oli tarkotus testata yhtä uutta ideaa, mut sen jätin suosiolla ampparin uhkaamana seuraavaan kertaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti