sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tuli taas tehtyä saippuaa

Miulla meni pitkään tässä loppukesällä ja syksyllä, et en oikeen saanu kunnolla tehtyä noita saippuoita, pelkkää huulirasvaa, enkä oo hirveesti kehannu mainostaakaan, kun tuntuu, et kaupassa on vain paria laatua ja jokaista ehkä pari jälellä.  No, nyt oon kuitenki petrannu ja oon kolmena päivänä tällä viikolla käyny tekemässä saippuaa. Nyt on tulossa taas Urjan puita (sitrusten tuoksuista saippuaa), lisäksi loputkin miun suunnitellusta suolakuutiotriosta on kypsymässä (vihreistä olikin kuva jo aiemmassa postauksessa ja naamiksessa, mutta nyt on tulossa myös valkoista tuoksutonta sekä vaaleanpunaista appelsiinin, pelargonian ja patsulin eteerisillä öljyillä tuoksutettua) ja ensimmäinen satsi joulusaippuaa.

Joulusaippuaa ehtii vielä tilata isommankin määrän. Jouluisia tuoksuja on valittavana tuo aiemmin mainittu glögin tuoksu, lisäksi omena-kaneli, suklaa ja (ihan miun lemppari näistä) viikuna ja ruskea sokeri. Ja mielikuvitustakin voi käyttää, esimerkiksi piparminttuöljystä ja suklaasta saa ihanan minttusuklaisen tuoksun. Miulla on myös tuloillaan pieni päivitys turvallisuusarviointiin, kun on suunnitelmissa tehdä myös luonnontuoksuilla tuoksutettu joulusaippua. Turvallisuusarvioitsijan suunnalla valmistaudutaan jo ensi kesän haasteisiin, niin tämä on toistaiseksi vielä työn alla.

Ja huulivoiteista mie nyt poistin kokonaan kaikki tavalliset. Jätin luomut ja lisäsin valikoimaan kolme uutta luomumakua: appelsiini, sitruuna ja piparminttu. Luomumakuja huulivoiteisiin on siis yhteensä nyt kuusi, eli ananas, appelsiini, piparminttu, sitruuna, suklaa ja vaapukka.

Päivän kuvituksena sertifikaatti, jonka sain elokuussa. Guild of Craft Soap & Toiletry Makers on eurooppalaisten kosmetiikan tekijöitten kilta, jonka tarkoituksena on tuoda yleiseen tietoisuuteen saippuan ja kosmetiikan tekemiseen liittyvää lainsäädäntöä. Killan jäsenen tulee noudattaa lakia ja jäsenellä tulee olla voimassaoleva vastuuvakuutus. Toistaiseksi jäsenistö näyttää sivustolla olevalla listalla äkkiseltään hyvin britiltä, mutta näytti sieltä Vuottaren lisäksi löytyvän ainakin yksi norjalainen saippuakauppa. Saatoin ehkä nähdä joukossa jonkun ranskalaisenkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti