keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Konjac-sieni

Posti toi tänään kaukaa maailmalta tilaamani konjac-sienen. Mie en ollu tämmösestä ihmeestä ennen kuullutkaan kuin vasta pari viikkoa sitten ja ajattelin, että tää on pakko kokeilla.

Konjac-pesusienet valmistetaan 100-prosenttisesta kasvikuidusta ja ne ovat täysin biohajoavia. Niiden alkuperä on miun ymmärtääkseni Japanissa. Jostain olin lukevinani, että alkuperäinen tarkoitus on ollut vauvan pyllyjen pesuun, mutta nyt niitä käytetään kasvojen ja vartalon hellistä hellimpään pesuun ja kuorintaan.


Miun konjac-sieni tuli tämmöisessä pakkauksessa. Otin sen pois pakkauksesta ja sehän oli kuin täysin kivikovaks kuivahtanut leivänkannikka.


Konjac-sieni kastellaan ennen käyttöä ja käytön jälkeen jätetään kuivumaan. Tää sieni tosiaan imi vettä kuin sieni ja kasvoi valtavasti kastuttuaan. Tulee heti mieleen, et pitääpä seurailla, miten kauan tuolla menee kuivumiseen. On semmonen mikrobiologinen seikka kuin mikrobit, jotka varmasti viihtyvät tuommoisessa märässä sienessä. Mut pianhan se nähdään.


Mie ajattelin, et voiko tämmösessä  nyt mitään sen ihmeellisempää olla kuin missä tahansa pesusienessä, mut tää ihan oikeesti tuntu erilaiselta - kuin myös todella hellävaraiselta. Kokeilin tän ekan kerran pelkän veden kanssa ja pehmeää hierontaa tää tarjos. Sientä painellessa hiljaakin se rutisee.

Ajattelin, että kokeilen tätä nyt vähän aikaa käytössä. Jospa laittaisin sit vaikka kyselyä maailmalle.

Tänään taas pajalle ja sitten semmonen ilonen hymiö :) ,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti