tiistai 12. helmikuuta 2013

Huulivoiteita ja sitä sun tätä

Oon yrittäny perjantaista alkaen kirjottaa blogiin, mut jotain vastonkäymistä tullu eteen joka kerta. Miul on ollu mielessä jotain tiettyä hiussaippuarintamalla, mut kun kirjotin turvallisuusarvioitsijan suuntaan aiheesta, niin siellä ollaan sit niin kiireisiä ens kesän uuen kosmetiikkadirektiivin takia, et saa ne suunnitelmat oottaa vähän aikaa. Pitää nyt sit suunnitella jotain muuta ja säästää tää asia hamaan tulevaisuuteen. Mut ehkä voisin kuitenkin jotain  muuta sinne hiussaippuapuolelle kehittää sillä aikaa (tähän laittaisin semmosen pohtivan näkösen hymiön, jonka päälle syttyy kohta idealamppu!). Niin ja Pehkoja on muuten matkannu useempia kappaleita Pohjois-Savoon ja Pohjois-Pohjanmaalle ihan hiljattain :) . Niitä on taas menny semmosessa hujauksessa, et yritän jo heti huomenna saaha uuen satsin tulemaan.

Mie oon nyt vissiin heinäkuusta alkaen tehny noita huulivoiteita myyntiin ja oon joka kerta tuskaillu sitä etikettien tulostamista: ne menee vinoon tai tulostin ruttaa koko etikettiliuskan (jotka pitää tilata kaukaa ulkomailta, ku en oo Suomesta löytäny niille toimittajaa!) tai sit en ikinä löyä mistään niitä oikeita tiedostoja, mistä ne pitäs tulostaa. Puhumattakaan siitä, et kuin kauan meni, et se tulostin ylipäätään tulosti niihin oikeisiin kohtiin. No nyt vihdoin tässä vaiheessa alkaa tuntua siltä, et oon saanu keskusteluyhteyden tuohon tulostimeen ja ymmärretään jotenkin toisiamme. Se ei oo muutamaa viimesee kertaa rutannu yhtään liuskaa eikä tulostanu vinoo. Ja mie kehitin ihan kunnollisen logiikan niitten etikettien tulostamiseen, nii ei tarttee aina ettiä ja pohtia, et mitä sortimenttia ja kuin monta kappaletta tulostaa. Niin ja miulla oli muutama vikatilaus tukusta tuubienkin kanssa, kun tilasin suurempia kuin oli suunnitellu ja etikettejä piti leikata, jotta ne sopis tuubeihin. Mut nyt on taas oikeen kokosia. Ja tuo uus huulirasvatuubintäyttökapistuskin toi ihan uutta potkua tähän hommaan, heti kun hokasin käyttää sitä oikein päin :D . Nyt pitäs taas laittaa etiketit ja tuubit tilaukseen. Näin muuten jotain ylimäärästä kivaa siellä etikettikaupassa...

Jo taitaa olla kevättä rinnassa, kun tuntuu, et ideoita ja ajatuksia pukkaa ihan solkenaan. Viel kun ois aikaa toteuttaa kaikki! Lasten kanssa laitoin kotipuolella kasveja taas kasvamaan ja ihan kaikista miun kokemuksista poiketen chilit ei vieläkään oo itäneet, mutta paprikat on! Mie oon täs varmaan viimeset viis vuotta laittanu paprikoita ja chilejä tulemaan ja joka vuos on chilit noussu ennen paprikoita, mut ei nyt, vaikka kumpaakin on montaa sorttia. Iskin luffatkin jo multiin, kun viime vuonna ei ihan lämpimät sille riittäny. Eka sieltä jo kurkisteleekin mullan seasta. Jos nyt tulevana kesänä saisin pesusieniä omasta kasvihuoneesta. Aika näyttää.

Jotain muutaki piti vielä kirjottaa, mut mitähän se oli. Ainakin jo FB:ssä mainitsemani pakettimies kävi ja toi miulle kalilipeetä ja nyt jo muutaman erän aiemmin tehneenä oon ottanu sen verran opikseni, et onnistunen jatkossa vähän paremmin öljyjen valinnassa. Lähtee taas nestesaippuat tuotantoon, kunhan vaan saan nää muut siihen tilanteeseen, et niitä on tuolla hyllyssä ihan reippaasti. Yrttiruukkua on taas tulossa ja nyt sekin on päivitetty palmuttomaks. Samalla vaihoin oliiviöljyn kotimaiseks luomurypsiöljyks ja nyt on sit vähän korkeempi kotimaisuusastekin.  Päivän kuvituksena porkkanasaippua (jonka porkkanatuoksu on hieman laimentunut, mut nyt tuoksuu taas patsuli ja aplari) - miun lemppari ♥ !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti