sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Jäätynyt lipeä ja kuiva vuodenaika

Miulle kävi tällä viikolla jotain, mitä ei oo ennen käyny. Tein Kaura, maito ja hunaja -saippuaa. Siinä kun on sitä vuohenmaitoa ja hunajaa, niin se ylikuumenee helposti ja siksi lipeäliuos kannattaa pitää viileänä. Oon mie tätä ennenkin tehny, mut tällä kertaa ajattelin kokeilla jotain todella näppärää. Laitoin ämpärinpohjalle lunta, sekotin jäähileisen vuohenmaidon ja lipeän ja laitoin liuoksen jäähtymään sinne lumiseen ämpäriin. Siinä kaikessa rauhassa valmistelin saippuanlaittoa, sulatin rasvat, vuorasin muotin, mittasin kaikki valmiiks, siivosin, tiskasin, surffasin netissä. Sit oli kaikki sekotusta vaille valmiit ja lähin hakemaan lipeäliuosta. Sekotin kökkäreet pois ja kaadoin siivilän läpi öljyihin niin kauan kuin sieltä jotain tuli. Niin, sinne lipeäkannun pohjalle jäi sellanen parin - kolmen sentin kerros jäätynyttä vuohenmaitolipeää. Laskin tilkan kuumaa vettä sekaan ja yritin saaha lipeetä sulamaan. Ei auttanut. Laitoin toisen astian pohjalle niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja lipeäkannun sinne sekaan. Kymmenen minuuttia, ei mitään apua. Ja miul oli muutama kilo niitä öljyjä sulatettuna ja taas vikat kilot lipeetä menossa, et varmaa en hukkaa heitä tätä satsia. Seuraava nerokas idea oli keittää vedenkeittimessä vettä ja kaataa kiehuvaa vettä sinne lipeän sekaan. Onneks oli lasit päässä. Aika hurja sihinä ja suhina sieltä kuulu, mut kyllä suli kaikki ja muuten kaikki suju ihan mallikkaasti. Mut eipä koskaan käyny mielessä, et lipeäliuos vois myös jäätyä - saati olla hankala sulattaa! Yleensä kun saippuantekijöillä on ongelma niin päin, että se on hieman liian lämmintä.

Miun niin tykkäämä Fedex ei nyt sit toimi. Tilasin kaikkee jännää tavaraa maailmalta ja se on ollu tiistaista asti Suomessa. Tiistain kohalla lukee listauksessa Delivery exception, business closed - en ymmärrä miks, koska olin koko päivän kotona ja puhelimenkin päässä. Tähän mennessä ovat aina soittaneet, jos en jostain syystä oo ollu kotona, mut nyt ei ollu siitä kiinni. Mie en ollu myöskään saanu seurantakoodia tälle lähetykselle enkä sinällää osannu pakettia ees sinä päivänä oottaa. No, keskiviikkona vasta sain tiedon paketin saapumisesta, tekstiviestillä. Pyyettiin soittamaan Fedexille ja sopimaan tuonti. Soitin sinne samantien ja sovin asiakaspalvelijan kanssa, et paketti tulee torstaina. Oottelin päivän, olin hetken pois, mutta tätä varten ohjeistettuna miulla oli valtakirja ovessa, että paketin voi jättää postilaatikkoon. Ilta tuli, mut mitään ei kuulunu. Soitin taas Fedexille ja sanoin, et eipä näkyny pakettia. Heidän järjestelmässään ei kuulemma ees näkyny mitään, että paketin tuonnista olisi sovittu. Sovin sitten asiakaspalvelijan kanssa, että paketti tuodaan perjantaina. Olin taas koko perjantain kotona, mutta pakettia ei kukaan tuonut. Huomenna aamulla soitan sinne taas heti. Siis uskomatonta, paketti on ollu tiistaista alkaen Suomessa, Vantaalla, 50 kilsan päässä, mut se ei vielä sunnuntai-iltana oo selvinnyt Riksuun. 

Nyt on jääny täl viikol pari pajailtaa pois, kun on tää kuiva vuodenaika - siis näitä kirjanpitojuttuja. Mein taloudessa on kaks yritystä ja toinen on tilitoimisto, niin se kummalla on (muka!) vähemmän kiire joutaa joustaa. Siis kun  noita mukuloitakin pitää jonkun kaitsea. Mut kyl tää taas tästä. Jos ja kun saan sen Fedexin pihtaaman paketin, niin sit taas ihan uuet jutut mielessä :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti