sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kiireinen viikonloppu

Mie oon lähes koko viikonlopun puuhaillu tuolla pajalla ja nyt tuntuis, et sais riittää jo muutamaks päiväks, mut ens viikonloppuna on myyjäiset ja yritän saaha sinne tehtyä myytävää. Myyjäiset on Suomen lasimuseolla lauantaina 24.11. klo 11 - 15. Täällä lisää.

Ja niin, nyt tän uurastuksen jäliltä myyjäisiin on luonnollisesti tulossa mukaan palasaippuaa ja huulirasvaa, mutta myös uusia tuotteita: sokerikuorintapaloja, voidepaloja, luxushuulivoidetta, nestesaippuaa ja vartalovoita ainakin. Katotaan, jos jotain muutakin vielä ehtisin ja jos miun luonnonpesusienet ehtivät siihen mennessä tulla (ei siis tullut miun pesusienikurkusta pesusieniä, niin pitää nyt tyytyä muuhun).

Sokerikuorintapalat ovat pääasiassa sokeria ja kaakaovoita ja niitä käytetään suihkussa vartalokuorintana. Nuo ovat sellasia n. 20 gramman paloja ja yksi pala riittää yhteen kertaan. Näitä on kolmessa tuoksussa: Hedelmätarha, Joulu  (appelsiinin, kanelin lehden ja neilikan eteerisiä öljyjä) ja Itämainen. Nuo sokerikuorintapalat on olleet meillä kotona erityisen suosittuja.

Voidepala tunnetaan maailmalla nimellä lotion bar ja tämä on siis periaatteessa vartalovoita, joka on kiinteänä palana. Voidepalaa käytetään niin, että sitä lämmitetään käsissä ja sitten levitetään vartalolle. Voidepaloissa on pääasiassa mehiläisvahaa, karitevoita ja aprikoosinkiviöljyä ja miun mielestä tästä jäi tosi mukavan kevyt tunne iholle. Niin, olihan tässä vielä hieman tuoksuakin: laventelin, pelargonian ja patsulin eteerisiä öljyjä.

Luxushuulivoiteen tein erikseen maustamattomana ja hieman eksoottisemmista raaka-aineista kuin Immit ja Kalewat. Tai maistuuhan tässä hieman kaakao - käytin tässä suodattamatonta luomukaakaovoita ja tämän vuoksi tämä huulivoide on myös ruskea. Kaakaovoin lisäksi luxushuulivoiteessa on lanoliinia, karitevoita, mangovoita, risiiniöljyä (kiiltoa antamaan!), oliivivahaa, avokadoöljyä, jojobaöljyä... Tulikohan siinä kaikki? Miun reseptikokoelma jäi päivittämättä tikulle ja on siis pajan koneella tän kotikoneen sijasta.

Tän päivän vartalovoi oli vispattu mango-babassu-kookosvoi ja siinä on vähän erilainen tuntuma kuin vatkatussa karitessa (jos on tuttu). Vähän kuivemman tuntuinen. Babassun ansiosta tämä kuitenkin ikäänkuin sulaa iholle vatkattua karitevoita nopeammin. Tähän halusin jonkun kevyen ja raikkaan tuoksun ja niin tässä on eteerisiä limetin, appelsiinin ja seetrin öljyjä. Jos vaan ehin, niin teen vatkattua karitevoitakin pienillä ylellisillä extroilla höystettynä.

Ja sit oon nyt saanu tehtyä nestesaippuaa jo yritykset kaksi ja kolmekin. Toinen yritys oli jo onnistunut ja se on tekeytymässä samoin kuin juuri valmistunut kolmaskin. Nää nestesaippuat on siinä mielessä palasaippuaa näppärämpiä, et ne ovat heti valmiita käytettäväksi, mut käytännössä niitten annetaan n. viikon verran tekeytyä, joka lähinnä vaikuttaa nestesaippuan ulkonäköön: se kirkastuu ja paksuuntuu. Se huono puoli taas palasaippuoihin verrattuna, et näitten tekemiseen menee ihan älyttömästi aktiivista aikaa, esimerkiksi tämän kolmannen erän keittämiseen, josta selvisin jo alkukankeuksitta, meni aikaa arviolta seittemän tuntia. Ja se ei oo vielä edes pullotettu.

Ja nyt kun miulla on monta uutta tuotetta, niin joku varmasti ihmettelee, et onko nää turvallisuusarvioitu. Mie voin kertoa, että kyllä ne on. Kuvia miun piti ottaa, mut toistuvasti koko viikonlopun unohin pokkarin tietokonepöydälle, kun olin pajalle lähössä. Jospa huomenna muistaisin. Nää tulevat on miun ekat myyjäiset ja mie en yhtään tiiä, et kuinka paljon sinne pitäs tuotteita varata. Eihän ne kestäkään ku neljä tuntia. Toivottavasti tuotteita ei kuitenkaan oo liian vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti