tiistai 20. marraskuuta 2012

Luonnon pesusienet

Oon miettiny, et mitäköhän saippuaan liittyvää voisin myydä verkkokaupassa kaiken muun ohessa. Saippua-alustoja on kyselty ja niitä on tulossakin jossain vaiheessa. Löysin erään ihanan tukun, mutten keksinyt sieltä tarpeeksi tilattavaa näin ekalla kerralla - ja postikulutkin olivat tähtitieteelliset. Siellä tukussa oli mm. noita luonnon pesusieniä ja ne jäivät mieleen.

Koitin etsiä jotain toista paikkaa, josta olisin pesusieniä tilannut, mielellään jopa Suomesta. Löysinkin Suomesta pari ja yritin rekisteröityä tukkuun asiakkaaksi, mutta rekisteröitymistäni ei huolittu, koska yritykseni ei kuulemma liity kauneudenhoitoon. Toiseen en enää jaksanut yrittää, vaan aloin suosiolla etsimään pesusieniä muualta. Ja onneksi aloinkin, nimittäin törmäsin vahingossa yrittäjään, joka itse tuottaa (eli noutaa merestä) näitä pesusieniä. Pitäisi melkeinpä kiittää suomalaista yritystä, joka ei huolinut miulta rahaa, koska löysin paikan, josta pesusienet tulevat suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä, suuremmasta valikoimasta ja varmasti myös paljon edullisemmin. 

Tilasin kokeeksi pienet erät kahta laatua, kumpaakin yhtä kokoa. Honeycombia tilasin nelituumaisena ja silkiä kaksituumaisena. Honeycomb soveltuu parhaiten vartalon pesuun ja pienet silk-pesusienet kasvoille. Honeycombia on toimittajalla saatavana eri koissa aina seitsemän tuuman halkaisijaan saakka ja silkiä kuuteen tuumaan asti eli jos isommat kiinnostavat, niin eiköhän sellainenkin järjesty. Pesusienien toimittajan mukaan silk-pesusienet sopivat kolmeen ja puoleen tuumaan asti kasvojen pesuun, kosmetiikan levittämiseen ja vauvojen ihoille, neljä- ja viisituumaiset herkälle iholle (silk on paljon honeycombia pehmeämpi) ja isommat silkit normaaliin vartalon pesuun.

Vielä nuo ovat toimituksen jäljiltä vähän littanoita. Mutta ihanan pehmeitä ne ovat silti! Vasemmalla kaksi isompaa honeycombia ja oikealla pieniä silkejä.

1 kommentti:

  1. Hei, voisitko kertoa mistä löysit niitä luonnon pesusieniä ? Olisi itsellekin tarvista :D

    VastaaPoista