keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Toimituskuluista, myyjäisistä ja etiketeistä

Kävin viikonloppuna ensimmäistä kertaa myyjäisissä tuotteineni Riksun lasimuseolla. Ihan mukavaa oli ja ihmiset olivat tuotteista kiinnostuneita. Erityisesti sokerikuorintapalat menivät hyvin kaupaksi - ois pitänyt tehä enemmän mukaan! Joitakin tuotteita, mm. kehäkukkavoidetta, kyseltiin ja tuosta kehäkukkavoiteesta voin sanoa, että ite tykkään siitä myös paljon ja sitä on tulossa, kun seuraavan kerran tilaan purkkeja. Omat kokemukset kehäkukkavoiteesta mm. tuolla kuopuksella (nyt hieman reilut kaksivuotias) on kyllä olleet niin hyviä, että mielessä on käynyt hommata sille erityinen, lasten tuotteiden turvallisuusarviointi, niin sitä voisi suositella myös alle 3-vuotiaille (alle 3-vuotiaille tarkoitetut tuotteet vaativat erityisen turvallisuusarvioinnin).

Ostin viime yönä verkkokauppaan toimituskululisäosan noita uusia tuotteita varten. Tähän mennessä toimitukset ovat olleet kirjeinä ja puolesta kilosta alkaen edullisimmalla tavalla, mutta nyt, kun kaikki tuotteet eivät enää mahdu kirjeeseen (paksuus max 3 cm), niin verkkokauppa vaatii vähän lisää älyä. Nyt siis merkitsen tuotteisiin mitat ja jos ne on yli kolme senttiä paksuja, niin verkkokauppa poistaa kirjeen toimitusvaihtoehdoista (varmaan amk:sta jäänyt päähän tämä, että käyttäjän mahdollisuudet tehdä virheitä pitää eliminoida).

Päivitin jonkun verran myös toimituskulujen hintoja, kun jätin kesällä Itellan muuttaessa käytäntöään toimitushinnat entiselleen. Itella siis teki postimerkeistä arvonlisäverottomat, mutta ei pudottanut postimerkkien hintoja. Miun pitää kuitenkin maksaa arvonlisäveroa toimituskuluista enkä voi sitä postimerkeistä enää vähentää. Itellalle voi alkaa sopimusasiakkaaksi, jolloin saisi palvelun arvonlisäverollisena ja sen mukana vähennykset, mut miulle se ei oo ainakaan tässä vaiheessa kannattavaa (vaatisi, että lähetykset olisivat pääasiassa paketteja kirjeiden sijaan). Ehkei ihan reilua pienyrittäjiä kohtaan, mutta nyt on mentävä näillä. Toimituskuluista löytyy nyt myös kakkosluokan kirjeet ja maksikirjeet sekä Smartpost (miksei muuten palvelulla voi Suomessa käyttää suomenkielistä nimeä?).

Sunnuntaina muutettiin järjestystä tuolla pajalla ja nyt pitäs taas mahtua vähän paremmin. Lapset oli siellä mukana ja saivat kokata itselleen jotain mukavaa saunaillaksi kylpyammeeseen. Se oli taikajauhetta, josta kyllä riemua riitti. Ja resepti on tulossa piakkoin, ehkä jopa tänä iltana. Ohje on helppo, mut vaatii hieman raaka-aineita, joita ei välttämättä kotikeittiöstä tai ruokakaupasta löydy (tulossa pian myös hieman toisenlainen resepti, jonka ainekset löytyy ruokakaupasta tai keittiön kaapista). Koitan katella, et saisko Pienestä Tuoksukaupasta tai Saippuapajasta raaka-aineita noihin.

Tilasin aiemmin omasta mielestä niin kivat etiketit noihin purkkeihin - kierrätyspaperista valmistettuja voimapaperin värisiä, eri muotoisia eri kohtiin. Maksoin noista etiketeistä vielä toimituskulujakin paljon (ja sen vuoksi myös tilasin niitä paljon!) ja taistelin tulostimen kanssa tunteja, että sain mitään noille ylipäätään tulostettua (en käsitä, et miten se tarra-arkeille tulostaminen voi aina epäonnistua, vaikka on olemassa ne kyseisille tarra-arkeille tarkoitetut templatet ja vaikka miten säätää tulostimen asetuksia). Sit myöhemmin huomasin, et eihän se teksti kestä noissa etiketeissä, jos vähänkin tulee hankausta. Eikä ne meinaa kestää. Ja miulla on siis laser-tulostin ja etikettienkin pitäs sille soveltua. Ei voi mitään.

Tilasin toissa iltana Saksasta etikettitulostimen ja etikettejä siihen, kun noitten nyt pitäs olla niin superkestäviä, et voi vaikka lipeäliuoksessa uittaa ja teksti kestää ja etiketti kestää paikallaan. Vähän on tylsät etiketit, kun mustaa valkosella, mut lupaan, et heti kun miulla on kaks tonnia ylimäärästä, niin ostan sen etikettitulostimen, jolla voi tulostaa hienoja, värikkäitä etikettejä. Tai sit teetän ne etiketit jossakin (kattelin sitä vaihtoehtoa jo nyt, mut pelkät perustamiskustannukset miun kattomissa paikoissa etiketeille ois maksaneet enemmän kuin nuo miun nyt tilaamat tulostin ja etikettirulla). Just tuli postia, et tuotteet tulevat kyseiseen kauppaan joulukuun viidenteen mennessä ja lähettävät heti. Mie ehkä ootan siihen asti noitten purkkien lisäämistä verkkokauppaan. Mut sitä ennen kyllä tulee uusia tuotteita löytymään ;) .

Jos nyt kuvituksena vaikka valkoisia suolasaippuakuutioita kypsymässä, kun laitan niitä(kin) ihan lähiaikoina tuonne kauppaan - nyt kun toimituskuluongelmakin on selvitetty.


3 kommenttia:


 1. Oletko kysynyt tarjouksia paikallisilta, esim Mosquitolta (?) Etiketeille?

  Tilasin sieltä joskus tarraa seinään ja olin tyytyväinen hinta-laatu suhteeseen.

  VastaaPoista
 2. Tuo voiskin olla ihan varteenotettava vaihtoehto, kunhan valikoima hieman vakiintuu. Laitanpa korvan taakse :) .

  VastaaPoista
 3. Taikajauhe kuulostaa hauskalta! :)

  VastaaPoista