maanantai 12. marraskuuta 2012

Vaihtelu virkistää

Uusien tekniikoiden opettelu jos joku piristää mieltä. Koskaan ennen en oo saippuasta kuppikakkuja tehnyt, ja oikeita, syötäviäkin, vain kerran. Mut tää oli tosi kivaa! Tuoksuna alaosassa syvä suklaantuoksu ja pursotuksessa vanilja. Alaosa on värjätty kaakaojauheella ja päälle on myös ripoteltu kaakaojauhetta. Lisäksi pistin kerrosten väliin pilkottamaan aiemmin tekemiäni saippualehtiä. Tuo kyseinen vaniljatuoksu on aiemmin tehnyt miun saippuasta Emmentalin väristä, niin lisäsin siihen hieman titaanidioksidia. Lisäksi koko saippuassa on tuntuman parantamiseksi kaoliinisavea.

Ekalla kerralla oli hieman vaikea arvioida saippuan määrää pursotusta varten - siitä jäi varmaan puolet yli. Eihän sitä hukkaakaan voi heittää ja kun tää kerran kivaa oli, niin tein sitten saippuamarenkeja.Tässä alempana aiemmin tekemääni viikunan ja ruskean sokerin tuoksuista saippuaa. Ihana tuoksu tuokin. Jospa huomenna pääsisin kurkistamaan tuon sisälle. Tänään se oli vielä liian pehmeä leikattavaksi.
En oikeestaan koskaan ajatellut, että noita kuppikakkusaippuoita tekisin (vaikka maailmalla niitä paljon näkeekin!), mut niitten tekeminen oli  niin  hauskaa, et niitä tullaan varmaan näkemään lisääkin.

3 kommenttia:

 1. Aika hauskoja! :) Mukavan vaaleansäyiset pursotukset olet myös saanut tehtyä - eikös vaniljatuoksulla usein tuppaa tulemaan ruskeansävyistä saippuaa? Itse en ole kokeillut mutta näin olen muilta kuullut. Vaniljatuoksua olisi kaapissa odottamassa inspiraatiota! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Juu, niin monet vaniljatuoksut värjääkin ruskeaksi. Tällä tuoksulla oon tehnyt kerran aiemmin ja jätin värjäämättä, koska oletin värjäävän ruskeaksi, mutta tulikin juuston keltainen - oikeastaan koko saippua näytti ihan Emmentalilta (paitsi pinnasta, jossa oli nätti kuviointi :) ). Tässä on massassa kauttaaltaan kaoliinisavea ja pursotuksessa vielä titaanidioksidia. Jos nyt pysyiskin vaaleana :) .

   Poista