torstai 1. marraskuuta 2012

Marraskuu ja viikset

Marraskuu alkaa tänään ja ehkäpä joidenkin perheessä myös Movember. Jos viikset kuuluvat mielestäsi marraskuuhun, niin tässäpä pieni resepti viiksien muotoilemiseksi.

Viiksivaha
3 osaa mehiläisvahaa
2 osaa vaseliinia

Sulata mehiläisvaha vesihauteessa ja sekoita vaseliini juoksevan mehiläisvahan sekaan. Purkita ja jäähdytä.

Jos vaha on makuusi liian kovaa, voit sulattaa sen ja lisätä hieman vaseliinia. Mikäli vaha tuntuu liian pehmeältä, sulata ja lisää mehiläisvahaa. Tässä ohjeessa ei ole vettä, joten se säilyy mehiläisvahan tuoreudesta riippuen vuoden tai parikin.

Tunnustan, etten ole vielä tätä kokeillut, mutta jos meidän talouteen saadaan pitkät viikset, niin kyllähän se on vaha tehtävä.

Kommentti vielä ohjeeseen, että vaseliinihan ei varsinaisesti ole luonnontuote, mutta jos itse lähtisin viiksivahaa täysin luonnontuotteista kehittämään, niin kokeilisin ensin sulattamalla 70 % mehiläisvahaa ja 30 % oliivi- tai jotain muuta öljyä ja sitten purkittamalla.

4 kommenttia:

 1. Jos viiksivahojen valmistus todella kiinnostaa kannattaa kokeilla näitä reseptejä http://www.oree.storijapan.net/praxis/moustache_wax/index.html Projektin tavoitteena on kehittää viiksivaharesepti, jonka ainesosat löytyvät itämeren valuma-alueelta. Mainitsemassasi reseptissä käytetyn vaseliinin korvaisin ensalkuun risiini öljyllä. Se myös vahvistaa karvoitusta ja lisää kiiltoa.

  VastaaPoista
 2. Jos viiksivahojen valmistus todella kiinnostaa kannattaa kokeilla näitä reseptejä http://www.oree.storijapan.net/praxis/moustache_wax/index.html Projektin tavoitteena on kehittää viiksivaharesepti, jonka ainesosat löytyvät itämeren valuma-alueelta. Mainitsemassasi reseptissä käytetyn vaseliinin korvaisin ensalkuun risiini öljyllä. Se myös vahvistaa karvoitusta ja lisää kiiltoa.

  VastaaPoista
 3. Jos viiksivahojen valmistus todella kiinnostaa kannattaa kokeilla näitä reseptejä http://www.oree.storijapan.net/praxis/moustache_wax/index.html Projektin tavoitteena on kehittää viiksivaharesepti, jonka ainesosat löytyvät itämeren valuma-alueelta. Mainitsemassasi reseptissä käytetyn vaseliinin korvaisin ensalkuun risiini öljyllä. Se myös vahvistaa karvoitusta ja lisää kiiltoa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos viestistäsi! Risiiniöljyhän sopiikin loistavasti tuohon!

  VastaaPoista