lauantai 26. tammikuuta 2013

Luvalla pois

Noin parin viikon takaisen flunssan ISOVELI tuli kylään ja oon luvalla ja GMP:n ohjeistamana poissa pajalta. Toivottavasti sunnuntaina oisin jo kunnossa, et pääsisin saippuan tekoon taas. Toistaiseksi mein perheestä on vasta kaks viidestä - mie ja toinen isommista pojista - sairastunut, mut kyllähän nuo vielä ehtii muutkin saaha osansa.

Oli tässä pieni hieman energisempi hetki ja kuopuksen tän viikkoa villinä riehuneen atopian siivittämänä (ja postin kuskaaman paketin innoittamana) aloin hautoa vastaiskua atopialle. Parin tunnin tiukan pohdinnan ja suunnittelun seurauksena kaivoin aineet esiin ja lopputuloksena kuopus sai paksun vartalovoiteen, jossa on kauramaitoa (mie tein!), glyseriiniä, kaakao- ja karitevoita, helokki-, valkohilppa- ja kukuiöljyjä sekä omalla pihalla kasvatettua (luomu-)kamomillaa (toki pakolliset emulgointi- ja säilöntäaineet myös, nuo muut kuulostaa vaan niin paljon hienommilta!). Ja oli muuten haastavaa tehä voidetta keittiössä kahen mukulan kirmatessa siellä ympyrää, kolmas teki smoothieta ja K hääräs siinä auttamassa ja toinen koirakin pyöri jaloissa! Kyllä miulla tuolla pajalla on vaan ihana rauha...

Ihanan tuntunen tästä tuli - kuiville kämmenselille, ja varmasti myös kuopukselle. Kyllähän se kosteuttavalta ja rasvaiselta tuntuu kämmenissäkin, mut vähän liikaa. Yövoiteeks omille käsille kyllä passaa. Kaakaovoi tuon tunteen varmasti aiheuttaa, mut periaatteessa jotain okklusiivia (mikäköhän se on suomeks - tää on se huono puoli, kun n. 90 % kaikesta "ammatti"kirjallisuudesta on englanniks, ehkä viis prosenttia saksaks ja semmonen epämääränen joukko muita kieliä noin 4,9 % ja loput saattaa olla suomea - en tiiä näitä hienoja sanoja suomeks) kuivan ihon voiteessa pitää olla eikä miulla oikeen muuta sellasta ollut käsillä.

Kaiken suunnittelun ohessa löysin sellasen tiedon (?), että taikapähkinävesi auttaa atooppisen ihon kutinaan. Sattuipa sopivasti, et mie oon yheltä tukkurilta saanut kaupanpäällisinä yhteensä kolme pulloa luomutaikapähkinävettä (erään toisen kerran huomasin vasta kuukaus paketin tulon jälkeen yhen laatikon pohjalla minipusseja karkkeja - ihana yllätys)! Se lähtee heti kokeiluun, kun tuo nappula alkaa seuraavan kerran itteesä raapimaa. Kuulemma tuo nopeuttaa myös haavojen ja mustelmien parantumista. Ja käy parranajossa syntyneille haavoille ensiavuksi. Jo on taikavettä tosiaan! 

Nyt palaan potemaan ja juomaan litrakaupalla viime kesän mehuja. 

The Anti-Atopiavoide - Uskallapa vaan, kutina, yrittää tulla meille! Meillä on kaura-kamomilla-helokki-valkohilppa-kukui-nimihirviövoidetta ja taikavettä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti