maanantai 14. tammikuuta 2013

Pikkuhiljaa joulusta toipuen

Mie tein tähän vuoden alkuun semmosen periaatepäätöksen, että laitan vähintään kaks, mutta mielellään kolme settiä saippuaa tulemaan viikossa. Ainakin.

Viime viikolla laitoin kaks, Poutaa ja Lastua. Oisin tehny sen kolmannenkin ison satsin, mut olin kipeenä ja GMP-säännösten mukaan kipeenä ei oo asiaa kosmetiikan ääreen. Miulla on ollu sitä Poudan tuoksuöljyä tuolla pitkään oottamassa, et laitan tulee, mut en oo halunnu siihen koskea. Se tuoksuu ihanalle, mut sen kanssa saippuointi ei oo kivaa. Tää viimesin kerta oli vähiten paha, mut silti siinä vaiheessa, kun kaavoin viimesiä taikinoita muotista, se oli ehtiny jähmettyä ihme kokkareiks. Vähän haastetta - olishan se tylsää, jos kaikki menis aina nappiin ;) . Saas nähä, et miltä tää sit näyttää. Edellinen erähän oli nähtävissä Susilaarissa Ukkosena. Tän uusimman leikkaan tänää tai huomenna.

Lastuakaan en oo tehnyt vähään aikaan. Se on yks seetriöljysyöppösaippua ja tuo seetri miulla on aina lopussa - ehkä sen takia, et sitä on myös Pehkossa ja sitä miulla menee - ja sitä myös teen - kaikkein eniten. Tuossa Lastussa on seetrin lisäks eteerisiä teepuun ja sitruunan öljyjä ja tää on yks niistä harvoista (miun mielestä) onnistuneista eteeristen öljyjen sekotuksista, joita oon tehny. Väri tulee vihreästä savesta. Tarjolla ö-luokan kännykkäkuvaversio kyseisestä saippuasta.


Nyt oon viikon käyttäny sitä ensimmäistä kokeilua seerumista. Tykkään. Iho tuntuu pehmeeltä ja mukavalta eikä oo kuiva mistään. Ihan hiljattain luin jostain, että komedogeenisyys (eli se ihohuokosia tukkiva ominaisuus) ilmenee vasta n. viikon käytön jälkeen. No, ei näy näppyjä, et kaiketi kaikki hyvin. Mut haluan sen yhen ainesosan vielä tähän. Sitä ootellessa.

Ai nii. Olihan miulla viime viikoltakin yks saippua vielä, mut se on lähinnä testierä vähän erilaisista öljyistä kuin mitä mie yleensä käytän. Mut se on ihan mini-minierä ja miun ehkä (?) ensimmäinen käsin vispattu. Siitä myöhemmin lisää.

2 kommenttia:

  1. Kaunis kuvio tuossa vihreässä saippuassa. Toisessa on sydän :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Mie katoin leikatessa ihan samaa - oikeestaan siinä on kaksi epäsäännöllistä sydäntä päällekkäin!

    VastaaPoista