perjantai 4. tammikuuta 2013

Uus vuos, uuet kujeet ja vanhat tilastot

Vaihtuhan se vuos. Mein perhe vietti vuodenvaihteen Etelä-Karjalassa ja kotiuduimme toissailtana reissusta.

Mie luin tänää ensimmäistä kertaa osuma.fi:stä ja kävin kattomassa. Pakko oli kokeilla hakea Vuotar-nimellä ja kappas, mitä sieltä löytyikään: siivouspalvelut! Kyllähän mie tänään vietin useemman tunnin tuolla pajalla siivoomassa, mut lähinnä palveluksena itelle, kun oon taas saanu sotkettua paikat siihen malliin. Jossain listauksessa oon nähnyt Vuottaren joskus ohjelmistojen suunnittelu, toteutus ja konsultointi -toimialalla, mut sille lienee syynä se, et tein opiskeluaikana jokuset nettisivut y-tunnuksella (miulla on nytkin aina vähintään yks koodausprojekti meneillään, kun yritän kehittää työkaluja tekemään miun tylsimmät hommat - tuotetiedostojen kokoamisen - tai vähintään teen uudennäkösiä sivuja, kun niin nopeesti kyllästyn edellisiin). Siivouspalvelut on ehkä johdettu päätoimialasta saippuan, pesu- ja kiillotusaineiden valmistus.

Kun mie nyt lähin listauksia laittamaan, nii jatkan samalla. Miun blogiin on löydetty mm. seuraavilla Google-hauilla:

  • haudutuspadan pesu
  • pesusienikurkku
  • kosmetiikkayrityksen perustaminen
  • kosmetiikan turvallisuusarviointi
  • viikset marraskuu
  • santelipuusaippua
  • emännän sokerikuorinta
  • suolasaippua
  • pimpula haapajärvi
  • pesu sieniä
Suurin osa blogivierailuista tulee Suomesta, mutta silti lähes joka neljäs vierailu tulee Atlantin toiselta puolelta, Yhdysvalloista. Seuraavaksi eniten vierailuja tulee Venäjältä, Isosta-Britanniasta, Israelista (yhtenä ainoana päivänä syksyllä huomasin blogiini tulleen 35 vierailua Israelista!), Alankomaista, Saksasta, Ruotsista, Slovakiasta ja Tanskasta. 

I have had lots visitors abroads. Should I write in english, too?

Verkkokauppaan johtaneet suosituimmat hakusanat olivat käsintehty saippua, vuotar, palashampoo ja käsintehtyä saippuaa. Sinne tullaan reilusti eniten Suomesta (yli 90 % vierailijoista), mutta hieman myös Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista, Espanjasta, Intiasta, Ruotsista, Saksasta, Virosta ja Bulgariasta.

Mut ehkä siinä oli nyt tilastoista ihan tarpeeks. Sain tänään ainakin raaka-ainekaappini järjestettyä uudelleen ja tilaakin tuli lisää. Sain yhen kokonaisen hyllytason tuoksuille ja väreille (niitten määrä on paisunut tässä vuoden mittaan ihan älyttömästi), yhen tason muoteille ja sisuspapereille, yhen tason luksusöljyille (!), yhen kuiville aineille, saville, jauheille, suoloille, yms. ja sain kaikki saippuaöljyt ja -voit mahtumaan alimmalle. 

Vähän tein tuotekehitystäkin. Mie oon saanu päähäni joskus syksyllä jo, et haluan tehä seerumeita. Iholle levitettävä seerumi kuulostaa jotenkin taianomaiselta. Ihan rehellisesti mie en oo koskaan ostanu yhtään seerumia - eli se, miltä seerumin pitäis tuntua on oman mielikuvituksen varassa. Tai no ei ihan täysin, kun oonhan mie kuitenkin lukenut kymmeniä seerumireseptejä ja valmiiden tuotteiden inci-luetteloita. Ajattelin, et ensimmäisen seerumin kehittelyn kohalla on ehkä paras omalle ihotyypille suunniteltu tuote. 

Muistelen, et kampaamokoulussa sanottiin, et 25-vuotiaana pitäs alkaa käyttämään ryppyvoiteita. Ei ehkä ihan noilla sanoilla, mut asia tuli tuossa. Miun 30+ iho ei oo varsinaisesti kuiva eikä rasvoittuvakaan. Ja nyt kun noita luksusöljyjä on, niin niistä tein ensimmäisen kokeilun: arganöljyä (tämähän oli marokon naisten kauneuden salaisuus?), ruusunsiemenöljyä, jojobaöljyä, kehäkukkaöljyä, skvalaania (kasviperäistä, ei hain evistä!) ja riisinleseöljyä (japanilaiste naisten kauneuden salaisuus taisi olla tämä?). Ja antioksidanttia, e-vitamiinia. Ja ihan vain koska rakastan ylang ylangin tuoksua tiputin sekaan kaks tippaa ykköstä. 

Ja pakkohan se oli heti testata. Luulin lorauttaneeni aluksi liikaa, mut ei tarvinnut kun vähän pyöräyttää sormilla tuossa iholla, kun se hulahti ja hävis jonnekin ihoon. Eli ainakin imeytyy nopeasti. Ja vaikka sitä reilulla käellä pistin, nii ei tuo iho tunnu tai näytä yhtään rasvaselta. Ehkä jopa vielä niin, et jos vain itelleni suunnittelisin, nii yöks laittaisin sekaan jotain paaaljon rasvasempaa, oliivia, avokadoa, tms. Peilistä katellessa mie omasta mielestä näytin ihan samalta kuin ennen seerumiakin, et ainakaan ihan hirmusen nopeeta taikaa tuo kahen eri maan naisten kauneuden salaisuuksia sisältävä aina ei ollu. Mut ite oon tyytyväinen tähän ensimmäiseen yrittämään ja seuraavaks sitä pääsee mies kokeilemaan. 

Miulta puuttuu vielä yks ainesosa tuosta seerumista ja sen haluan vielä lisätä, mut sitä ei miun vakkaritukussa oo, eikä toisessakaan, johon oon tällä viikolla laittamassa tilausta. Tuo ainesosa tulee semmosesta kasvista, joka suomenkielisen nimensä perusteella kuulostaa hyvin vaatimattomalta, mut en muista juurikaan mitään tietoa ko. kasvista löytäneeni, kun yritin sillä nimellä hakea. Mut ehkä laitan tällä viikolla toisenkin tilauksen.

Mut ehkä nyt jo pitää lopettaa, kun kellokin on taas miljoona ja yks. Ihanaa alkanutta vuotta ja paaljon onnea tälle vuodelle ihan kaikille!

(Apua, mistä mie saan kuvan? Ei kai vuoden eka postaus voi olla kuvaton?)


Joku vois sanoa, et mieluummin ilman kuvaa ku pikainen huono kuva, mut mie en ;) . Mieluummin ees vähän väriä, vaikka sillä huonolla kuvalla. Arvata saattaa, et kyseisessä pullossa on se uus seerumi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti