sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Se toimii!

Influenssa (?) pitää miut poissa pajalta vielä tänäänkin, mut jotain hyvääkin edelliseen postaukseen liittyen. Se taikapähkinävesi toimii ihan oikeesti! Onnistuin saamaan itellekin eilen päivällä jotkut kutisevat ihottumat jalkoihin ja kokeilin taikalitkua itelle: kutina loppui välittömästi ja se on myös pysynyt poissa! Tuo tökötti ei kirvele tai muutakaan ees sillä raavitulla, rikkinäisellä iholla. Kuopuskin alkoi kutisemaan yöllä ja sillekin tuota ihmeainetta laitoin ja siitä kohtaa kutina loppui välittömästi. Ihanaa ainetta! Pitäisi varmaan laittaa vaan johonki suihkukorkkiseen pulloon, jotta levittäminen olisi helpompaa. Ehkä jopa niin hyvää, et voisin harkita tuon myyntiinottamista, niin se vois helpottaa muidenkin elämää - en toki tiiä, et mikä on taikapähkinäveden saatavuus Suomessa. Taikapähkinävesi on myös yleisesti käytetty kylpypommien raaka-aine.

Kaivelin yrityksen papereita ja käsiin osui Romy Fraserin Recipes For Natural Beauty -kirja. Kirjaa aukesi hiusten hoidon kohdalta ja ensimmäisenä silmiin osui oluthuuhtelu hennoille hiuksille. Omiin hiuksiin en aio yhtään rakennetta lisäävää hoitoa kokeilla (jokin raivauskalusto ois tähän tarpeen, tai ehkä hiusten halonta), mut haluan tän rakenteen lisäks kiiltoa lisäävän reseptin täällä jakaa.

Oluthuuhtelu hennoille hiuksille 
1 pintti olutta (n. 5,7 dl)
1,5 dl siiderietikkaa (joka pienellä googletuksella on samaa kuin omenaviinietikka!) 
Sekoita olut ja etikka. Lisää hiuksiisi muutaman kerran viimeisiksi huuhteluiksi pesun jälkeen ja anna hiusten kuivua luonnollisesti. Etikan ja oluen tuoksu (haju) häviää hiusten kuivuessa. Ohje riittää yhteen kertaan.

Mie löysin hiljattain ratkasun myös omaan äärimmäisen kuivaan päänahkaan, mut se on jopa miun omasta mielestä niin uskomatonta huuhaata, et en jaa asiaa tässä blogissa. Jos asia kiinnostaa, niin ihan tän postauksen julkasun jälkeen kirjotan aiheesta henk. koht. blogiin.

Enpä ois arvannu laittavani kuvitukseksi kaljaa tähän blogiin. Nyt se kummiskin tulee. 

Kuva: sxc.hu / inedita

8 kommenttia:

 1. Oluthuuhtelua voisin kokeilla, mutta mites alkoholi? Voisin kokeilla ensin vaikka alkoholittomalla versiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, alkoholihan kuivattaa. Tuo alkoholitonhan on hyvä vaihtoehto. Kipeellä päällä laskeskelin, et jos keskiolutta käyttää, niin tuon valmiin alkoholipitoisuus ois jotain 3,5 %. Kerrohan sit, et toimiko! :)

   Poista
  2. Mies kyllä kohta valittaa kun laitan "kalliit oluet" saippuaan ja hiuksiin :D :D

   Poista
  3. Ei kannata miehelle hiiskuakaan - kun ei tiiä, niin se ei vaivaakaan ;) . Miun on olutsaippuaa pitäny tehä kans jonkin aikaa (vuoden tai pari...). Ehkä mie käyn joku päivä shoppailemassa mäyräkoiran tuonne pajalle jemmaan, niin se ei houkuttele ketään saunan jälkeen.

   Poista
  4. Kokeilin oluthuuhtelua, mutta en tiedä oikein mitä mieltä olin. Käytin kylläkin ehkä 1/4 tuosta annoksesta, koska en ymmärrä miksi hiuksia pitää huuhdella ja huuhdella jos ne on jo ihan märät ja niistä valuu olut-etikkaseosta. Olut oli alkoholitonta ja se tuoksui hyvin miedosti olueelle (hyvä!). Hiukset tuntuivat kyllä aika korpulta tämän jälkeen. Seuraavalla kerralla meinaan laittaa vielä lisää etikkaa, jos se siloittaisi hiuksia. Hiusten kuivuttua ne on kyllä taas pehmeät ja hieman ilmavammat, mutta en huomaa mitään suurta eroa vihreätee-etikkahuuhteluun. Minulle tuli mieleen että ilmavuus ja kuohkeus perustuu siihen että hiukset kuivuvat?

   Poista
  5. Kiva kuulla, että kokeilit! Etikka siis lienee se yhteinen tekijä näissä, joka tuo saman tunteen. Em. kirjassa ei juurikaan muuta tuosta reseptistä mainita, paitsi yleensä omenaviinietikkahuuhteluista, että auttavat hoitamaan hiuksia ja tasapainottamaan päänahkaa ja että noita huuhteluita voi tehostaa esimerkiksi etikkaan maseroiduilla rosmariinilla, laakerilla, salvialla tai eukalyptuksella. Jos se tuntuu korpulta huuhtelun jälkeen, nii pitäsköhän sitä kuitenkin vähän huuhella?

   Poista
  6. Itse asiassa huuhtelinkin. Kokeilin äsken sitä uudestaan ja laitoin latvoihin vähän itse tehtyä hoitoainetta ennen kun huuhtelin olut-etikkaseoksella (jossa oli siis enemmän etikkaa), niin kyllä se vieläkin kuivatti hiuksia aika lailla. Annoin sen vaikuttaa sillä aikaa kun peseydyin ja huuhtelin tämän jälkeen pois. Joko minulla on huonoa olutta tai sitten tämä ei toimi minun hiuksiini.

   Poista
  7. Voi harmi, ettei toiminut Siulle! Todennäkösesti tää on jollakin joskus toiminut, kun on kirjaan asti päässyt, mut tosiaan hiustyyppejä on paljon erilaisia ja se mikä sopii jollekin ei välttämättä sovi kaikille. ( Omien hiusten kohalla oon viime vuosina todennut, et niihin ei oikeestaan sovi yhtään mikään...)

   Poista